Pecze már ismeri a török klubvezetők trükkjeit, itthon a DAC-ot választaná

Újra a félhold vonzásában

 

„Történtek puhatolózások, a válaszra várok” – felelte érdeklődésünkre Pecze Károly, vajon nem kíván-e a közeljövőben ismét kispadra ülni. Az ismert és elismert futballstratéga az alapoktól szeret építkezni, várható tehát, ha újra munkába áll, akkor az most, a felkészülési időszak alatt lesz.

 

„Az Antalyaspor vezetőivel lényegében megegyeztünk, ám váratlanul búcsúztak az első osztálytól. Pedig a bajnokság felénél még a hatodik hely környékén álltak. Ez is a futball” – árulta el a Törökországban rendkívül népszerű edző. Kiszemelt munkaadóját, ha akarta, sem követhette volna a másodosztályba, külföldi trénerek csak az élvonalban tevékenykedhetnek.

 

„Megkerestek más török csapatok is, de nem sietem el a döntést. Megfigyeltem, hogy az elmúlt évadban a bajnokság elején minden második klubnál idegen vezetőedző ült a kispadon, ám a hatodik-hetedik fordulót követően jó ha ezt egy harmaduk elmondhatta magáról. A felkészülés, a csapatépítés a legnehezebb feladat, és amikor már kezdene beérni a munka gyümölcse, útilaput kötnek az edző talpára, és hazai szakvezető veszi át a helyét.” Pecze Károly erről sokat tudna mesélni, de az idén ő is új taktikával készül. „Most én várom majd ki a hatodik fordulót” – jegyezte meg tréfásan.

 

Idehaza nem nagyon vállalna munkát, egy csapatot azért mégiscsak megnevezett. Ki nem találnák, melyikre gondolt. „A DAC-nál talán még megpróbálnék egy új csapatot felépíteni” – hangzott a meglepő válasz. A csallóközi klub drukkereinek nyilván nem kell feleleveníteni azt az öt csodálatos évet (1984–89): feljutás az élvonalba, Csehszlovák-kupa-győzelem, UEFA-kupa-mérkőzés a Bayern München ellen, hogy csak néhány sarokkövet említsünk.

Ha netalántán összejönne a DAC–FC Senec fúzió, és a sárga-kékek az élvonalban találnák magukat, volna tippem egy tapasztalt és szabad vezetőedzőre.

 

Pecze Károly külföldi kispadokon

1989–91: Rába ETO Győr (magyar)

1992–93: Wisla Krakow (lengyel)

1997–99: Genclerbirligi (török)

1999–2002: Caykur Rizespor (török)

2004: FC Panioniosz Athén (görög)

2006–2007: FC Sivasspor (török)

(sk, Új Szó, 2007. június 20.)

 

Pecze Károly itthon már nem nagyon

vállalna munkát, de a DAC még csábítja

 

Pecze Károly névjegye»