Regedei Csaba plusz pontokat szerezne a magyar focinak a labdarúgó Corgoň Ligában

Kiosztottak egy pofont a Spartaknak

 

Regedei (jobbról) szabadrúgásai mindig veszélyesek (SITA-felvétel)

 

Vezető gól, kiállítás az ellenfélnél, majd újabb két találat és mámoros, 3:0-ás győzelem. Lehetett ennél jobb forgatókönyvet elképzelni?

A mérkőzés alakulása legszebb álmainkat is felülmúlta, de gyorsan hozzá kell tennem, ilyen csodálatos közönség előtt talán nem is lehet veszíteni. Mindnyájan éreztük, hogy nem csak a jó eredmény a cél, a szurkolókat is szerettünk volna magunk mellé állítani. Pénteken ők számítottak a 12. játékosunknak, nem tudom igazán szavakba önteni, milyen csodálatos légkört teremtettek. Időnként mintha a magyar válogatott mérkőzésén találtam volna magam.

 

Az erőre vagy a pontosságra helyezte a hangsúlyt a szabadrúgásoknál?

Jó kísérletről akkor beszélhetünk, ha gólveszély alakul ki. Igyekeztem külsővel eltalálni a labdát. Szerencse is kellett, hogy a kapuban kötött ki. Csak az öltözőben értesültem, végül is engem jegyeztek be gólszerzőként. De ennek nem tulajdonítok túlzott jelentőséget, a csapat eredményessége előnyt élvez.

 

Tudta, hogy pénteken Ön volt az ifjonc a védelemben – huszonöt évesen?

Tényleg? (Nevetve) Ez eszembe sem jutott. Voltak ugyan apró(bb) megingások, komolyabb helyzeteket azonban nem alakított ki a Spartak.

 

Éles helyzetben is bedobott pár trükköt. Védőtől ez nem túl kockázatos?

Az adott szituációban az tűnt a legjobb megoldásnak. Feleslegesen nem borzolom a kedélyeket, kétgólos vezetésnél már többet megenged magának az ember, a közönséget is ki kell szolgálni.

 

Könnyen azonban botrányba is fulladhatott volna a mérkőzés.

A nagyszombati drukkerek hírneve hozzám is eljutott, tudtuk, hogy sokan lesznek a lelátókon, de komolyabb rendbontástól nem tartottam. Csak mi osztottunk ki egy jó értelemben vett pofont.

 

Nemrég az orosz bajnokságban egy játékos tette helyre a pályára futó rendbontót.

Erről az esetről nem hallottam, de úgy vélem, a játékos, ha lehet, inkább ne avatkozzon közbe, reakciója könnyen további indulatokat szíthat. Ez mások feladata.

 

Mennyire ismerte eddig a szlovák labdarúgást?

Volt csapatommal, a Győrrel a felkészülés közben többször is játszottunk szlovák csapatok ellen, s a harcosabb és agresszívabb bajnokság képe beigazolódott. Az élcsapatok, a Žilina és az Artmedia eredményeit figyeltem, a többiekről nem sokat tudtam. A DAC-hoz kerülésemben a magyar közeg is nagy szerepet játszott.

 

Mi volt az első szlovák szó amit megtanult?

Ďakujem.

 

Miként boldogul a horvát edző a multikulturális társasággal?

Rutinos szakember, ám nincsen könnyű dolga. Főleg az asszisztensén, Radványi Mikin keresztül értekezünk: ő fordítja a szavait németből. Speciel nekem az angol jobban megy; ha kell, csapattársaim is kisegítenek. Nagyon sok új játékos érkezett az utolsó pillanatokban, Djuricicnak menet közben kell összekovácsolnia az együttest. Meggyőződésem, meccsről meccsre még jobbak leszünk.

 

Eddig nem az volt a megszokott trend, hogy magyar játékosok igazoljanak a Corgoň Ligába.

Tény és való, de ha már így alakult, azon leszek, hogy plusz jópontokat szerezzek a magyar labdarúgásnak Szlovákiában.

(SZABÓ KRISZTIÁN, Új Szó, 2008. július 29.)

 

A MECCS SZÁMOKBAN

DAC–Trnava

Lövések (kapura/mellé): 7/4:5/1

Szabálytalanságok: 21:20

Les: 4:0

Szöglet: 0:5

Sárga lap: 3:3

Kiállítás: 0:1