Hétvégén teltház előtt játszhat a DAC, 5000 jegy már elkelt!

 

A Corgoň liga 14. fordulójának újabb érdekes összecsapására kerül sor november 1-jén Dunaszerdahelyen. A DAC a pozsonyi SLOVAN csapatát fogadja és minden bizonnyal szeretne visszavágni az augusztus 2-ai vereségért. Minden valószínűség szerint teltház előtt játszhatnak majd a sárga-kékek.

 

Kedd délben közel 5000 jegy fogyott már el a szombati összecsapásra - tudtuk meg a DAC titkárságán. 1000 jegyet a vendégek kaptak és minden bizonnyal még ennél többen érkeznek majd Pozsony közelsége miatt. Őket különvonat szállítja majd a csallóközi városba. Rendőrségi kísérettel érkeznek majd a kék-fehérek drukkerei. A városban a stadion környékén alkoholtilalom lesz 10 órától 5 óráig.

 

A mérkőzés 13:30 órakor kezdődik a városi stadionban. A DAC nem számíthat a sérült Zápotokára. A múlt heti kupameccsen eltiltott Kweuke és Marcin sorsáról csütörtökön döntenek majd Pozsonyban a Szlovák Labdarúgó Szövetségnél. A nagyszombati mérkőzésen érezhető volt Kweuke hiánya, de a DAC így is helytállt a Spartak otthonában és közel állt a győzelemhez is, de öt perccel a lefújás előtt a hazaiak megszerezték a döntetlenhez szükséges gólukat, így 1:1 lett a végeredmény.

 

A DAC augusztusban játszott idegenben a Slovan ellen, akkor 2:1-re kikapott, de a balsors is közrejátszott benne, hiszen a sárga-kékek vezettek a 39. perctől, de a rendes játékidő letelte előtt három perccel, valamint a hosszabbításban szerzett találatokkal a Slovan nyert.

 

A dunaszerdahelyiek jó formában vannak, hiszen múlt héten a Szlovák Kupa mérkőzésén 9 emberrel tudtak döntetlenezni és a liga mérkőzésein immár ötödik alkalommal nem kaptak ki sem otthon, sem idegenben. A Lorant-legénység minden bizonnyal győzelemmel akar kedveskedni szurkolóinak, akik mindenhová elkísérik kedvenc csapatukat.

 

A DAC mérkőzésére készülnek a Ferencváros szurkolói is, valamint a csallóközi városok, falvak futballtszerető magyarjai is. Úgy néz ki, újabb izgalmas mérkőzésre kerül Mindenszentek napján a csallóközi városban. A mérkőzésről részletesen beszámolunk majd portálunkon is.

(atos, www.felvidek.ma, 2008.10.28.)