A vendégszurkolók vonattal érkeznek a meccsre

800 rendőr a DAC–Slovanon

 

Dunaszerdahely. Mindkét csapat drukkerei nagy erőkkel készülnek az év meccseként aposztrofált, szombati DAC–Slovan mérkőzésre. A találkozót a labdarúgó-szövetség is fokozottan veszélyesnek nyilvánította.

 

„Természetesen nagyon komolyan vesszük a biztonsági előírásokat. Szombaton a szokásosnál jóval több rendező lesz a stadionban, és körülbelül 800 rendőr vigyáz a biztonságra. A vendégdrukkerek különvonattal érkeznek Dunaszerdahelyre, útjukat az állomástól egészen a vendégszektorig rendőrök biztosítják. A Slovan-drukkereknek fenntartott szektor el lesz különítve. Tudjuk, hogy nagyon nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt, de szerencsére mi nem panaszkodhatunk a szurkolóinkra. Hűségesen biztatják a csapatot, nem csinálnak balhét, így reméljük, ezúttal is gond nélkül zajlik minden” – mondta Dušan Chytil, a DAC csapatának menedzsere.

 

A jegyelővétel hétfőn kezdődött, s bár pontos eladási adatokkal a menedzser még nem tudott szolgálni, azt megjegyezte: „Rengetegen vettek már jegyet...” A Slovan drukkerek 1000 jegyet kaptak, ez több, mint a hivatalosan megszabott mennyiség, azaz a stadion befogadóképességének 5%-a. „A stadion 6100 férőhelyes, szerintem telt ház lesz” – jelentette ki Dušan Chytil.

(bt, Új Szó, 2008. október 29.)