Csúcsnak számít, hogy több mint kétszáz újságíró akkreditáltatta magát a DAC–Slovan labdarúgó Corgoň ligás mérkőzésre

Az ülőhelyekre már elkeltek a jegyek

 

A DAC-tábor szombaton is odaadóan fogja biztatni kedvenceit

(Somogyi Tibor felvétele)

Dunaszerdahely. Óriási érdeklődés előzi meg a szombati (13.30) DAC–Slovan Corgoň ligás labdarúgó-mérkőzést.

 

A nemzetközi meccsekhez viszonyítva is csúcsnak számít, hogy több mint kétszáz újságíró jelentkezett a találkozóra. Villámgyorsan gazdára talált a 3100 ülőhely, s a pozsonyi drukkerek 1000 belépőt kapnak a mérkőzésre.

 

Tegnap délelőtt a DAC-stadionban találkoztak a rendőrség, a Szlovák Labdarúgó-szövetség, a pozsonyi Slovan és a DAC képviselői, hogy a szombati mérkőzésről egyeztessenek. Érdekesség, hogy a találkozón a Slovant a csallóközi illetőségű Miklós Béla képviselte. Döntést hoztak arról, hogy a Sport, a Štúr és a Štefánik utcák a mérkőzés előtt és alatt 11-tól 16 óráig le lesznek zárva. A stadionba a hazai szurkolók a Szabadidő Központ (keleti tribün mögötti rész) felől juthatnak be. A városban a mérkőzés napján 11-től 16 óráig alkoholtilalom lesz. A meccs napján a nagy érdeklődésre való tekintettel mobil jegyárusító helyeket állít fel a DAC a Szent István téren és a Park Presszó mellett. A Slovan szurkolói számára 1000 jegyet biztosítottak.

 

„Kockázatos mérkőzésről lévén szó, maximális biztonságos intézkedések előzik meg a találkozót. A Slovan-szurkolókat a vasútállomástól rendőrök kísérik, s külön WC és büfé áll majd a rendelkezésükre. Kérem a DAC-szurkolókat, hogy minél előbb foglalják el helyüket. Az biztos, hogy telt ház lesz, remélem, rendbontás nélkül ér véget az összecsapás.”

 

Nagyon készül a DAC-fanclub is a rangadóra. „Szombaton 10 órára találkát szervezünk a Lidl-parkolójában., ide hívunk meg minden DAC-szurkolót. Hatalmas menetet tervezünk, hogy ne csak a Slovan-drukkerek masírozzanak a városunkban. A parkolóban arcfestésre lesz lehetőség, szimbolikus összegért. Innét menetben vonulunk a stadionhoz. Az útvonal: a Fő utcán vonulunk, betérünk a Szent István térre, kis megemlékezést tartunk a Szent István szobornál, majd vonulunk tovább a stadionba. A menetben vonuló szurkolóknak biztosítva lesz a hely a keleti tribünön. Megkérünk mindenkit, hogy senki se parkoljon az autójával a vasútállomástól a stadionig vezető Štúr és Sport-utcában” – mondta lapunknak Kása Nándor, a fanclub elnöke, aki elárulta, hogy nagyszabású koreográfiával készülnek a várva várt meccsre. Állítólag ilyen jellegű koreográfia még soha nem volt Dunaszerdahelyen, de országos viszonylatban is nagyszabásúnak számít.

(SZABÓ ZOLTÁN, Új Szó, 2008. október 30.)