Fegyelmi bizottság: terítéken a DAC–Slovan meccs

Tudták, hogy 60 rendező lesz

 

Pozsony. Ma 10 órától rendkívüli ülést tart a Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, amely elsősorban a DAC–Slovan mérkőzésen történtekkel foglalkozik. Ezen kívül csupán azt tudtuk meg, hogy csütörtökön összeül a szövetség végrehajtó bizottsága is.

 

Emellett csak általánosságban beszélt az ominózus, dunaszerdahelyi meccsen személyesen jelenlevő főtitkár, Miloš Tomáš (annak idején a DAC-ban is játszott). „Nem a szövetség, hanem a Ligabizottság irányítja a Corgoň Ligát. A mi részünkről mindent megtettünk, hogy a derbi probléma nélkül játszódjon le. Reméljük, a parlament minél előbb módosítja a 315-ös törvényt, hogy büntetni lehessen a futballhuligánokat” – jelentette ki a sportvezető.

 

Milan Vojtek, a Ligabizottság titkára többször is hangsúlyozta, mindig a rendező klub a felelős a mérkőzésen történtekért. Hozzátette: „A fegyelmi bizottság dönt majd az esetleges büntetésekről.” Még két érdekességet mondott Milan Vojtek: „Kockázatos mérkőzésnek könyveltük el a találkozót, emiatt többször tárgyaltak a két klub vezetői a rendőrség és a szövetség képviselői. Az ülésekről jegyzőkönyvek készültek. Két nappal a meccs előtti, utolsó találkozón a dunaszerdahelyi meccs főrendezője írásban jelezte, hogy hatvanan lesznek, s a rendőrség illetékesei ezt szó nélkül tudomásul vették. Az lehet, hogy korábban már jelezték a belügy munkatársai, nem értenek ezzel egyet…”

 

A másik bejelentése még nagyobb meglepetést okozott: a licencbizottság szerint a DAC-stadion befogadóképessége 8500 néző, nem pedig 6100.

 

Milan Vojtek leszögezte: a 2009/2010-es bajnokságban már minden élvonalbeli stadionnak kamerás megfigyelőrendszerrel kell rendelkeznie. No, erre kíváncsiak vagyunk!

(sz. z., Új Szó, 2008. november 4.)