Regedei Csaba megszokta a középpályás szerepkört, s további gólokra készül

Fantasztikusak a szurkolók

 

A nyáron az Újpesttől érkezett Regedei Csaba a DAC kulcsemberei közé tartozik. A 25 éves magyar futballista remek lövéseivel és pazar szabadrúgásaival tartja sakkban a kapusokat. Legutóbb két gólpasszal járult hozzá a rózsahegyiek elleni bravúros – kilenc emberrel kivívott – győzelemhez.

 

Regedei Csaba (jobbról) gyorsan felvette a Corgoň Liga ritmusát (SITA-felvétel)

Milyen volt a drámai találkozó belülről?

Rendkívül nehéz. Sajnos, zárt kapuk mögött zajlott az összecsapás, de a lelkes drukkerek a stadion mellől is tizenkettedik játékosként segítettek bennünket. Fantasztikusak a szurkolók, le a kalappal előttük. Ilyen rajongók előtt nem lehet lazsálni. Rosszul indult számunkra a találkozó, kétszer is vesztésre álltunk, de innen is tudtunk fordítani. Leo Kweuke ismét igazolta kivételes klasszisát, parádés góljának köszönhetően kétszeres emberhátrányban is hoztuk a három pontot. A győzelmet a szurkolóinknak ajánlom fel, akik a meccs után majdnem agyonszerettek bennünket.

 

Pályafutása során sikerült már kilenc emberrel kivívnia a győzelmet?

Nem. Ez volt az első eset. Úgy emlékszem, még a győri csapat tagjaként két kiállított játékosunk ellenére döntetleneztünk, csakúgy, mint október végén immár dunaszerdahelyi színekben az Artmedia elleni kupameccsen.

 

Közel 150 magyar élvonalbeli meccsen egy gólt szerzett, a DAC-ban már most kettőnél tart.

Ha a nyitraiak elleni nyitómeccsen nem ítélte volna a bíró utólagosan öngólnak a lövésemet, már a három találatosok között lennék. Jólesik, hogy bíznak bennem a társak és az edzők. Werner Lorant engem jelölt ki a szabadrúgások és a sarokrúgások elvégzésére. Remélem, még nem lőttem el a puskaporom, s a nagyszombatiak és a zsolnaiak után más csapatok hálójába is sikerül betalálnom.

 

Jobbhátvédként érkezett, de a DAC-ban a középpálya jobb oldalán játszik. Megszokta már az új szerepkört?

A védelemben valamivel magabiztosabbnak érzem magam, ám egyre jobban kezdem megszokni az új posztomat. Lorant mester szerint itt hasznosabb vagyok a csapat számára. Hogy valami van ebben, azt az is igazolja, hogy például a rózsahegyiekkel vívott meccsen is két gólpasszal járultam hozzá a győzelemhez.

 

Miben másak a magyar és a szlovák élvonalbeli meccsek?

Nincs nagy különbség. Az biztos, hogy a Corgoň ligás találkozók jóval harcosabbak és keményebbek, mint az NB I-es mérkőzések.

 

Hogy érzi magát Dunaszerdahelyen?

Kiválóan. Nagyon örülök, hogy júliusban igent mondtam a DAC ajánlatára. Így kiváló mester irányításával, egy remek csapatban szuper szurkolók előtt focizhatok.

 

NÉVJEGY

NÉV: Regedei Csaba

SZÜLETETT: 1983. január 16.

TESTMÉRETEI: 179 cm/78 kg.

KLUBJAI: Győr (2000–2006), REAC (2006), Újpest (2007–2008), DAC (2008–?).

MAGYAR BAJNOKI MECSCSEK/GÓLOK: 145/1.

SZLOVÁK BAJNOKI MECSCSEK/GÓLOK: 16/2.

VÁLOGATOTT MECCSEK: 2.

(SZABÓ ZOLTÁN, Új Szó, 2008. november 19.)