Nem tétlenkedett a téli szünetben a DAC-szurkolóklub

 

A Csallóköz szívében fekvő Dunaszerdahely városa több szempontból is a figyelem középpontjába került a tavalyi esztendőben. Sajnos, a DAC-SLOVAN mérkőzés tragikus végkifejlete örökre nyomot hagy a DAC-szurkolók szívében. A sárga-kék csapatot támogató szurkolók klubokba tömörülnek, hogy közösen buzdítsák kedvenc csapatukat.

 

A Yellow Blue Supportes Fanclub a téli felkészülés alatt sem tétlenkedett. Újabb és újabb ötletekkel álltak elő, hogy a február 28-án otthoni pályán kezdő csapatukat teljes erőbedobással buzdítsák és a győzelembe hajszolják. Az YBS terveiről kérdeztük Kása Nándor elnököt.

 

Hogyan válhat valaki YBS-taggá?

A tagság elnyeréséhez be kell fizetnie a tagdíjat, ami egy hónapra 2 EUR. A tagok egy mágneskártyát kapnak majd, amelyen egy sorszám szerepel, ami alapján nyomon lehet majd követni a tagdíj befizetését is. 15 éves korig a tagoknak csak a mágneskártya kiállítási költségét kell megfizetniük, ami 2 EUR. 15 éves kortól a kezelési költség mellett a tagdíj árának befizetése fejében válhat valaki a szurkolóklub tagjává.

 

Magától adódik a kérdés, mit kap a tagsági díjért cserébe a szurkoló?

Ebből a szempontból megéri az YBS tagjává válni, hiszen az ún. On Tour utazások (a DAC idegenbeli mérkőzéseire való autóbusz kirándulás) -50%-al olcsóbba kerülnek majd a tagoknak. Az idegenbeli Slovan és Zsolna elleni mérkőzésekre pedig ingyen utazhatnak majd az YBS-tagok. Az otthoni mérkőzésekre féláron vásárolhatnak majd belépőjegyet. És ez még nem minden! A DAC első hazai mérkőzésére kiadásra kerül a Klub sporthíradója és az YBS Fanmánia c. magazinja is. Az újságot a pénztáraknál fogják árulni. A tagok részére 50 centbe kerül, míg a többiek 1 EUR-t fizetnek majd érte. A 16 oldalas színes magazin A5-ös formátumban igényes grafikai kivitelben kerül majd kiadásra.

Az öltözéket illetően sárga kapucnis pulóvert vásárolhatnak 25 EUR-ért YBS felirattal, ami kedvezményes ár, hiszen manapság jócskán magasabb áron kínálnak kapucnis felsőket.

A következő meglepetésem az, hogy elkészült a DAC hivatalos honlapja is www.fkdac1904.eu címen, ami folyamatosan frissül majd.. A honlapon egy független, politikamentes fórum is helyet kap.

 

Tartogat-e még valamit a tarsolyában az YBS? Hiszen ötletből sosem fogy ki az ember.

Igen, az ún. „B-közép” részén egy Stage, egy színpad épül majd, amin a vezérszurkoló dirigál majd megafonnal és irányítja szurkolást. A színpadhoz és reményeink szerint majd a stadionban is hozzá kapcsolódó hangosítás is elkészül majd.

Különböző szponzorok jóvoltából az YBS működése a 2009-es esztendőre biztosítva van, erre a célra 25 000 EUR-t adakoztak. Ezúton szeretném megköszönni az adakozók nagylelkűségét!

 

Úgy hallottam egy új színfolt is gazdagítja majd a tavaszi idény mérkőzéseit. Mit lehet erről tudni?

Az igazi meglepetés majd akkor lesz, ha valóságban is megláthatják majd a szurkolók a DAC és az YBS új kabaláját, amely egy két méteres magas sárga-kék mintázatú sas lesz, amelybe egy szurkolónk bújik majd, és a mérkőzések előtt kikíséri a csapatot és a szünetben szórakoztatja a közönséget.

(atos, Felvidék Ma, 2009.02.14.)