A SZURKOLÓ SZEMÉVEL: KISS BALÁZS kommentárja

Idén elmarad a karácsony!

 

Elmarad az év végére tervezett Karácsony. Ugyanis az Országos Ünnepőr-főfelügyelőség javaslatára az Évközi Ünnepek Uniója elhalasztotta a nagy érdeklődéssel várt ünnepsorozatot. Az ünnepőrség szerint a megszokottnál is nagyobb a veszélye annak, hogy komoly zavargásokra kerülne sor Szenteste. Az Évközi Ünnepek Uniója a felek megegyezése alapján később jelöli ki a Karácsony új időpontját.

Emberemlékezet óta nem fordult elő ilyesmi, igaz csak ez év elejétől érvényes a törvény, mely szerint az Ünnepőrség elhalaszthatja a biztonsági szempontból kockázatosnak ígérkező ünnepeket.

 

„Teljesen sokkolta a hír az embereket. Nem akarták elhinni, hogy ez lehetséges. Igaz, ilyen csak Abszurdisztánban történhet. A Húsvét-szigeteken például forradalom törne ki, ha elmaradna a sziget névadó ünnepségsorozata - mondta lapunknak Hadar Miklós, karácsonyi rendezvényszervező. - Hosszú ideje elszántan készültünk ez év legszebb ünnepére, most meg várhatjuk, hogy mikor kerül majd sor az újraünneplésre.“

 

Az Ünnepőrség szerint tömeges rendbontás készült. Információik szerint szélsőséges tűlevelű és bejgli csoportok provokációt és tömeges rendbontást terveztek az év legmeghittebb ünnepére, ezért javasolta a Karácsony elhalasztását. A karácsonyi rendezvényszervezők nem értenek egyet a döntéssel, s nyugtalanítónak tartják azt. „Szerintünk vízkereszt lenne a megfelelő időpont, erről már a rendezvényszervezőket is tájékoztattuk“ - nyilatkozta Mikuláš Nyári, az Évközi Ünnepek Uniójának elnöke.

 

Természetesen megszólaltattuk az Ünnepőrség egyik munkatársát is, aki neve elhallgatását kérte. Annyit azonban elárult lapunknak, hogy olyan információk birtokában vannak, melyek arra engednek következtetni, hogy nagy zavargások törnének ki. Elmondása szerint radikális karácsonyfák érkezése várható elsősorban Normandiából és Dániából. Tudomásuk szerint a fenyők csoportjának vezetője, K. Jézus, többszörös visszaeső bűnelkövető, aki születése óta a szélsőséges eszmék hirdetője. Ezek, a másokat kierekesztő örökzöldek, mindent elkövettek volna azért, hogy jelenlétükkel és provokáló viselkedésükkel megzavarják a meghitt ünnepi légkört. Az ünnepőr felháborítónak tartja, hogy ezek a szúrós levelű fenyőfák az egységes Lucföld létrejöttéért lobbizzanak Abszurdisztán területén. Hozzáfűzte még, hogy tudomást szereztek ezer Bohémföldi Bejgli érkezéséről is, akik köztudottan haragosai a karácsonyfáknak, és az abszurdisztániaiakat igyekeztek erősíteni. Állítását arra a felmérésre alapozta, amit a Szóda Ipsos közvéleménykutató cég (ez a cég egyébként szócsöve az állami szerveknek - a szerk. megj.) megbízásából készíttetett az Ünnepőrség. Ezen felmérés alapján kimutatható, hogy a Karácsony az esetek 75%-ában családi civakodással telik. Az ünnepőrség szerint ez az arány az idén magasabbra nőhet. Mindez az előző években, ill. hónapokban kialakult közhangulatnak köszöhető (három éve például a Mikulást krampuszai verték agyon, mert az anyanyelvén fogadta a kis Málna ajándékkérését).

 

A rendezvényszervező angyalkái értesítik az embereket, hogy az idei karácsonyra vásárolt ajándékok ugyanúgy átadhatók lesznek a későbbi időpontban megrendezendő ünnepen. Ahogy már fentebb említettük, erre valószínűleg vízkeresztkor kerülhet sor. Egyben csalódásukat fejezik ki, hogy Évközi Ünnepek Uniója döntésének értelmében az idei karácsony elmarad.

 

Kérdéses azonaban, hogy mi lesz a karácsonyt követő Újévvel, ugyanis ez az ünnep is hasonlóan veszélyesnek számít Abszurdisztánban. Erről az ünnepről hozott döntésükről azonban még nem tájékoztatták lapunkat.

 

forrás: http://www.elnehidd.hu

(Kiss Balázs, 2009.09.13.)