Hat idegenbeli vereséget követően nyert a DAC, amely Máriatölgyesen 630 perc után lőtt gólt vendégként

Radványi: Novota és Struhár vitte a prímet

 

Struhár (balról) és Boya közös erővel szereli Grabezst a Dubnica–DAC (0:1) mérkőzésen (SITA-felvétel)

Máriatölgyes/Dunaszerdahely. LukᚠMatúš parádés találatával Máriatölgyesen 1:0-ra nyert a DAC futballcsapata, s ezzel gyakorlatilag négy fordulóval a küzdelemsorozat vége előtt kivívta a bennmaradást a Corgoň Ligában. A sárga-kékek 630 perc után lőttek gólt idegenben, és hat vereséget követően szereztek pontot vendégként. Radványi Miklóst, a dunaszerdahelyi együttes vezetőedzőjét faggattuk a mérkőzésről.

 

Miként értékeli a mérkőzést? 

Összességében megérdemelt győzelmet arattunk, s így már gyakorlatilag bebiztosítottuk az élvonalbeli tagságunkat. Igaz, az első félidőben Fortuna istenasszony is valamelyest besegített, hiszen a hazaiak két alkalommal is telibe találták a felső lécet. Több komoly lehetőségük viszont már nemigen akadt, mert Novota Jani kiválóan védett, és a Peo Struhár által irányított védelem remekül zárt. A szünet után átvettük a játék irányítását, és a hajrában még növelhettük volna előnyünket, ám Tomčák üres kapuba tartó lövését a gólvonalról vágták ki. De így is nagyon örülök, hogy véget ért a tavaly novembertől tartó idegenbeli kudarcsorozatunk.

 

Mi döntött a kiesési rangadón?

Az eperjesiek legyőzése után nyugodtabban futballozhattunk, mint a hazaiak, akiknek mindenképpen győzniük kellett, hogy játékban maradjanak. Ezért végig rendkívül görcsösen fociztak. Ami minket illet, ismét megmutatkozott, hogy Struhár igazi vezére a védelemnek, amellett, hogy szinte hiba nélkül játszik, remekül is irányítja társait. Novota Jani ezúttal lehúzta a rolót, magabiztos védéseivel megnyugtatta a többieket is.

 

Hogyan esett a győztes találat?

Boya pontos passzát követően a csereként beállt Matúš lerázta őrzőjét és tizenhat méteres parádés lövéssel kipókhálózta a felső sarkot. Ez volt Lukᚠmásodik gólja a bajnokságban, az elsőt még ősszel Nagyszombatban szerezte.

 

Két kényszercserére is sor került, de ez sem zavarta meg a csapatot.

Sajnos, Halimi sérülése után még nem bírja a szombat-szerda ritmust, izomhúzódás miatt már a 28. perben le kellett cserélni. Lénárth Tomi állt be helyette, aki gyorsan felvette a ritmust, és a csapat legjobbjai közé tartozott. A szünetben Hrabač jelezte, hogy nem tudja folytatni, így Hílek került a posztjára, és Helísek lett a jobbhátvéd. Matúš pedig a középpálya bal oldalán kapott helyet, ahol nagyszerűen helytállt.

 

Kit emelne ki játékosai közül?

Az egész csapat jól játszott, elsősorban a második félidőben. A már említett Struhár, Novota, Lénárth és Matúš mellett Hílek, Tomčák, valamint Nkendo nyújtott jó teljesítményt, ám valamennyi játékos dicséretet érdemel.

(SZABÓ ZOLTÁN, Új Szó, 2011. május 7.)