Teljes harakiri

  

Az összefüggésekben is gondolkodó emberek java részének nyilvánvaló volt, hogy a város és Mohseniék között kötött szerződés felbontásával elkezdődik egy egyre áttekinthetetlenebb, és merem mondani, egyre durvábbra szabott új történet. A kérdés az, hogy van-e akaratunk nem felszínesen kiértékelni a történteket.

 

Kezdem azzal, hogy mi történik a pályán. Radványi edző szavai a szezon előtt - a keret a tizedik helyet fogja bombázni - valószínűleg hozzásegítettek ahhoz, hogy egy volt DAC-játékos elsősegélyt nyújtott Érsek József alelnöknek, főleg a játékos állomány normalizálásában, lásd Velický, Obžera és Fodrek érkezését. Ez a kiemelkedő hármas - azzal együtt, hogy egypár meccsen a játékvezetők teljesen véletlenül csak úgy szórják a többnyire nekünk kedvező bakikat - erre az osztályra untig elég. Elnézést, azért itt van Radványi edző is, aki a hármassal (plusz a kapus) egyetemben nem a második vonalba való. Maximum a kijelentésével, mellyel eléggé ügyetlenül le akarta fedni és trivializálni a Szenicén elszenvedett csúfos hét-egyes vereséget. Nono, Miki, ilyenre vigyázni kell egy jó edzőnek... Szóval, az őszi szezont, ha nem lesz gond a pénzzel, az élmezőnyben fejezheti be a DAC.

 

Villany és víz. A Dunaszerdahelyi Járásbíróság egy előzetes intézkedést adott ki, melyben kötelezte a várost, hogy továbbra is biztosítsa Mohseniéknek az energiahordozókat. A város fellebbezett, és az ügy a Nagyszombati Kerületi Bírósághoz került. A fellebbezés azon alapszik, hogy a klub a beadványához nem csatolta azt a dokumentumot, melyben meg van szabva, hogy milyen összeggel kell a városnak hozzájárulni a klub rezsiköltségeihez. És mivel az összeget ebben az évben már rég túlhaladták, szerintük nem kötelesek egy centet se küldeni 2012-ben.

 

Szenc. Kezdem virágnyelven, mivel nagy a titkolózás.

 

Az SFM Senec klub, mely polgári társulás, egy pozsonyi szponzorral lett gazdagabb.

 

Mondom így: nem Világi Oszkár ez a szponzor. A szenci csapat segédedzője Pinte Attila, aki egyben Várkony játékosa. Mondom így: Attilát nem a vélhető szponzor nominálta. Németh Krisztián, volt DAC edző, Várkony csapatának a játékosedzője. Mondom így: ha a szenci pályán látják majd Krisztit, nem a vélhető szenci szponzor nominálta őt. Világi Oszkár kijelentette, hogy Mohseniékkal már nem tárgyal, kreál-vesz-varázsol egy másik csapatot. Mondom így: nem valószínű, hogy az SFM Senec ez a csapat. Az előző virágmondataimhoz: Ahogy Dunaszerdahelyen mondani szokás - Ez száz százalík, de nem biztos...

 

A napokban történt. Az ún. Norvég alapítvány visszaigényli azt a pénzösszeget, melyet az SFM Senec rendelkezésére bocsátott évekkel ezelőtt mint pénzsegélyt egy sportlétesítmény kiépítéséhez. Jogi vonatkozatát a dolognak nem firtatom, itt az a legérdekesebb, hogy az összeget vissza kell adni a norvég alapítványnak - 668 000 eurót.

 

Tehát nem csak az egyik garnitúra elmenetele, hanem a másik garnitúra idejövetele se valami leányálom... Kicsit belefáradva az egészbe csak azt konstatálhatom, hogy per pillanat az a legfontosabb, hogy a városunkban nyélbe üssék az aktuális garnitúra távozását és közben ne vérezzen teljesen ki a város. Teljesen akkor vérezne ki biztosra, ha maradnának.

 

Legyen új klub? Ha az lesz a legfőbb „erénye” - bármelyik legyen az új klub - hogy szintén darabokra szabja a várost, a város életét, akkor ne legyen. Nem lenne fér azokkal a polgárokkal szemben, akiket a foci annyira érdekel, mint pl. feltehetően Mohseni urat - tehát nem nagyon - és úgy akarnak ebben a városban élni, hogy ne rajtuk és a családjukon élősködjön a számukra közömbös FOCI. Akár DAC lenne a neve, akár nem.

(Poór Tibor, KLIKKout 2012. szeptember)

 

A cikket a KLIKKout magazín szíves engedélyével közöljük.