Nem irányítok, (ma) gejmóverezek (Poór Tibi széljegyzete)

  

Molnár Laci, aki közismerten a „higgadtság megtestesülése”, az első félidő után (a meccs után is), lényegében elégedett lehetett a csapata játékával. Mondjuk, a félidői eredmény - 1:0 a hazaiak javára - az valahogy kilóg az elégedettségérzet sorából.

 

Minderről egy „nyumri” gól tehetett, melytől Trabalík kapus fülei, egészen a nyugdíjas tribünről is jól láthatóan, vörösödtek…

 

Egyébként ez a gól. Csukják be a szemüket:

Ayuk kapura „lő”. Amolyan megeresztem - nem eresztem, tökösen találom el a labdát - találomra találom el a labdát, szóval így küld egy katonai spiclit az ötösük felé: Mizújs errefelé skacok? A spicli még kiskorú, nem tud járni, úgyhogy dülöngélve jut el az ötösig. Diling-dolong… Vissza kellene már jönni, de Trabalík kapus az apai ösztöneinek utat adva szól a kis spiclihez: Gyere hozzám kisfiam… Tutyuli-mutyuli… A gyermek diling-dolong és a kapus teste alatt utat talál, mint a víz a betonba. Azt szokás mondani: Ezt jól összehoztad komám…

 

Apropó, kapusok. Ha nincs Polaček, akkor már az első félidőben szevasz-tavasz. A másodikról, kár a szavak és mondatok használata. Bűnnek számíthat.

 

Ha nem tévedek, Miki az első kapott gól után leül a padra és nem irányít. Soha nem láttam tőle ilyet, főleg nem hazai pályán.

 

A sajtótájékoztatón többek között ez is elhangzott Mikitől:

„Pont a fordítottját játszottuk, mint amit a héten megbeszéltünk, és amire készülődtünk. Az első félidő után, a kabinban nem segített a felemelt hang se. Szégyellem azt, amit ma láttam. Miért nem irányítottam a második félidőben a csapatot? Ha látom, hogy a csapat nem azt teszi, amit megbeszéltünk, akkor nem látom értelmét, feleslegesen élnék a csapattal a játék közben. Ha a játék közben leülők, akkor a játékosok látják, hogy nagyon nem vagyok megelégedve, és hogy itt valami nem ül.“

 

Hm.. A második félidőben nem játszottatok semmit.

 

Ha valaki csodálkozik, hogy egy ilyen meccs után a Populi a náne lóvéról, hú de jó kurzusokról beszél, akkor adjon választ arra, hogy mi történt.

 

Mert ilyenekkel, hogy: nem ment a játék, pechünk volt, játékvezető, nincs villany, hideg van, gáz nincs - ugyan má…

 

Mi történt? Miért mondott Miki ezen a meccsen mint edző gejmóvert? Megtudjuk a játékosoktól, hogy miért ignorálták sárga-kék mezben a focit, szerintem, közel hatszáz néző előtt?

(Poór Tibor, 2012. október 22.)