Az arculat kialakítása (AK) nem jött össze…

 

Poór Tibi írása

Nagy Krisztián fotói

 

2013. augusztus 11., a Fekete-tenger partja

A családom pihenget a szállodai szobában, én pedig sétálgatok a tengerparton.

Pityeg egyet a telefonom - sms. Olvasom Szilvási Tibi üzenetét: „Nem tudom, hol fogad a hír, de ülj le – Arculat keresése vol. 5: Trencsén-DAC (félidő) 5:0. Kapuskiállítás volt az elején, hogy teljes legyen a kép…”.

 

Leülök, és eszembe jut egy szlovák úriember (egy foci institúcióban elég komoly funkciója van) válasza erre a mondatra: Abban az esetben, ha radikálisan nem változik a csapat (DAC), a liga jobb csapatai ellen érett lesz a fél tucatra is. A válasza, kissé ironikus mosollyal kísérve: Á, dehogy, én nem így gondolom, hiszen ez csak a szezon eleje…

 

Egy nappal később. Megnézem a TA3 összefoglalóját… Ami lejön abból a pár percből – anarchia a pályán.

 

Egy héttel később. Még mindig a tengerpartnál. TA3 – Miki elismeri, hogy a Besztercebánya már az első félidőben eldönthette volna a meccset. Slančík (BB) kihagyott ordító helyzetén nevetek.

 

Egy újabb héttel később. Miava. Fantasztikus környezetben, hihetetlenül bájos hangulat közepette a százéves klubunk rémisztően kiszolgáltatott. Tizenegyest ítélnek a javunkra és kiállítják a hazai játékost. Velický kihagyja a tizenegyest. De a kihagyott tizenegyes a legkisebb gond…

 

Még pár percig tart az egyenrangú parti. Ami azután következik… Felborul a pálya, csak egy csapat létezik – a hazai. Vicc nélkül, tízet is rúghattak volna!

 

Az első reakciók a meccs szabotálásáról szóltak. Többen azt mondták, hogy ha a játékosok kaptak volna fizetést, akkor jobban játszanak.

 

Egyesek azt mondták, hogy ez a meccs nem a pénzről szólt, mert a játékosok java része a focihoz „nemtudomka”, és példáztak Hofi régi viccével: Tudsz úszni? – Nem. – És ha megfizetlek?   

 

Voltak olyanok is, akik azt mondták, mindkét verzió igaz, mert az egyik állítás nem zárja ki a másikat. Szerintem nekik van igazuk.

 

Az a gond, hogy a „nem tiszta fejet” (Miki virágnyelvű szavai) feltehetőleg ugyanaz váltotta ki, mint a tömegesen otthon maradó szurkolók „bazi nagy fejfájását” (ez is virágnyelven írott böffentés)…   

 

Dunaszerdahelyen kevesen lepődtek meg, amikor Velickýék kipakoltak a médiának. Meglepetést inkább az okozott, hogy a kipakolással eddig vártak…

 

Tanulságos volt ez a szezonkezdés. Kérdés az, hogy ki tanult belőle, illetve kinek kellene tanulni belőle. Úgy gondolom, hogy főleg azoknak, akik képesek voltak nekilendülni a szezonnak ilyen amatőr módon…

 

A kipakolás után a DAC-kupameccsen hatot rúgott a gyenge Dolná Ždaňának, és a bajnokin megérdemelten nyert a focit szabotáló Nyitra ellen. A nyitrai meccs után szünetel a Corgoň Liga, legközelebb szeptember 14-én, Kassán játszik a DAC.

 

Hm… Egy ismerősöm feltett nekem egy egyszerű kérdést: Meddig kínoznak még minket?  Nem tudom, de ennél a szenvedésnél a semmi is jobb.  

 

Ami az arculatot illeti, mit is mondjak… Kerestük, de nem találtuk…

(Poór Tibor, KLIKKout 2013. szeptember)

 

A cikket a KLIKKout magazín szíves engedélyével közöljük.