Szakértők Ligája

 

Šenkár Márió fotója

Rostislav Prokop összegzése a Bajnokok Ligája őszi csoportmérkőzéseiről.

 

A csoport: A Manchester United nehéz időszakon megy át. Az edzőcsere egyszerűen kellett, hogy kimutatkozzon, ezt főleg az angol bajnokságban észlelhetjük. Számomra ezért sem esélyes a manchesteri gárda a BL győzelemre. A Bayer Leverkusen a továbbjutás ellenére némi csalódást okozott, főleg a Manchester elleni kiütéses vereség miatt. A harmadik Shakhtar Donetsk a Viktoria Plzeň ellenfele lesz az Európa Ligában, kíváncsian várom ezt a megmérettetést.

 

B csoport: Nem láttam az utolsó meccset, de olvastam róla, és láttam a rengeteg fotót. Pavel Nedvěd nyíltan meggyanúsította a török klubot (Galatasaray-t), hogy a havazás után, másnap, szándékosan szinte felszántották a pályát. Az olasz sajtó is egyértelműen és egyhangúlag ebben látta annak okát, hogy a Juventus kikapott. Van benne valami, mert a „felszántott” pálya tényleg nem volt reguláris,  és a hazaiaknak kedvezett… A Real Madrid előtt le a kalappal, hatalmas erőt képvisel, szerintem a három legesélyesebb csapat közé tartozik.

 

C csoport: Van egy olyan érzésem, mintha nem tudnánk kellőképpen felmérni az Olympiakosz erejét. A görög klub is gigászi erőt képvisel, szerintem a Manchester Unitednek nem lesz vele könnyű dolga. Természetesen örülök a kis Weiss fantasztikus teljesítményeinek, azt hiszem, hogy ez az átigazolás számára egy remek döntés volt. Ami a Paris Saint-Germaint illeti, az Ibrahimović-Cavani összhang működik és… abban az esetben, ha a svéd csatár képes lesz csak a játékra összpontosítani, nem lepődnék meg azon, ha elődöntős lenne a PSG.

 

D csoport: Papírforma. A továbbjutás egyértelmű volt a Bayern München esetében, az egyik legnagyobb esélyes a végső győzelemre. A Manchester City egy nyitott könyv, könnyen meglepetést okozhat, mint a PSG, viszont nekem hiányzik a Cityből a csapatkémia.  

 

E csoport: Abszolút papírforma, de egyelőre a Chelsea-től nem látjuk a megszokott teljesítményeket, talán a Mourinho-faktor miatt. A portugál szuperedző szerintem maga se tudja még, hogy mit játsszon – egygólos győzelmekkel nyerni, amitől Abramovič nem lesz elégedett, vagy attraktív focival egypár meccset veszíteni, amitől Abramovič szintén nem lesz elégedett…

 

F csoport: A tabella végeredménye is sokatmondó, hiszen nem jutott tovább egy tizenkét pontos csapat… A Dortmund esetében szkeptikus vagyok, nem hiszem, hogy képes lenne megismételni a menetelést a döntőig. Az Arsenal több fronton harcol – nem vagyok benne biztos, hogy képes ilyen káderrel elérni valami komolyat a BL-ben, ha hajtani fog az angol bajnoki címre is. Nápolynak marad az Európa Liga, de gondolom, a Juve is komolyan veszi majd ezt a kiírást, hiszen az EL-döntőt Torinóban játsszák…

 

G csoport: Kár a Portóért, de a Zenit is egy remek csapat. Az orosz ligát Európa öt-hat legjobb bajnoksága közé sorolnám. A Portónak lehet, hogy generációváltás okozta gondjai vannak, a hazai bajnokságban se remekelnek.  Az Atlético Madrid a mai formájában bárkit képes legyőzni. A spanyol liga éllovasai közé tartozik, tehát kétségtelen a csapat rendkívüli kvalitása.

 

H csoport: Szintén papírforma, de az AC Milan csapatához nagy reményeket nem fűzök, gondokkal küszködik az olasz bajnokságban is… A Barcát, ha felépül Messi és Neymart is elkerülik a sérülések, a legnagyobb esélyesnek tartom a döntőre.     

Tibor, KLIKKout 2014. január)

 

A cikket a KLIKKout magazín szíves engedélyével közöljük.