„Erősítenünk kell”

 

Legalább hat-hét játékost kell hozni a DAC-ba, állítja a csallóköziek edzője

(Somogyi Tibor felvétele)

Ma a Népligetben (14.00) a Fradival játszik edzőmeccset a DAC labdarúgócsapata. Eddig hat előkészületi találkozón szerepelt a dunaszerdahelyi alakulat. Kettőt megnyert (Dubnica 1:0, Vráble 2:0), négyet elvesztett (B. Bystrica 0:2, MTK 3:2, Vasas 1:2, Šamorín 1:4). Radványi Miklós vezetőedzőt faggattuk.

 

Miként értékeli a felkészülést?

Nincs sok mindent értékelnem, mert a tavaszi rajtig feltétlenül meg kell erősítenünk a keretet. Ha benn akarunk maradni a Corgoň Ligában, legalább hat–hét játékost kell hoznunk. Az átigazolási időszak február végéig tart, így már nincs sok időnk.

 

Kik lehetnek az erősítések?

Vannak kiszemeltjeim, de egyelőre még nem akarok konkrét neveket mondani.

 

A múlt héten három edzőmeccset játszottak, mindhármat elvesztették.

Budapesten 3:2-re kikaptunk az MTK-tól, de nem fociztunk rosszul. Ráadásul a hazaiak győztes gólja erősen vitaható tizenegyesből esett. Viszont a Vasas és a somorjai csapat ellen nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk. Az angyalföldiekkel és a somorjaiakkal vívott meccseken jobbára a próbajátékosok kaptak szerepet, megtudtam, hogy kikre nem számíthatok. Dzíbelát, Martinkát és Labudát már el is küldtem.

 

Ezen kívül milyen változások történtek a keretben?

Erik Ujlaky visszatért Szencről, nem tudom, miért ott kezdte a felkészülést, amikor a DAC-hoz érvényes szerződés köti. Szombattól a tapasztalt Peter Majerník is velünk gyakorol.

 

Kikkel elégedett az új játékosok közül?

Jól mutatkozik a kameruni Nguekam, a fiatal csatár eddig négy gólt lőtt az előkészületi meccseken. Rajta kívül a horvát Dario Kristo és a szerb Samir Nurkovics hívta fel magára a figyelmet.

 

Értesüléseink szerint egy külföldi és egy hazai vállalkozói csoport érdeklődik a DAC iránt.

Remélem, a klub számára a legmegfelelőbb döntés fog születni…

(SZABÓ ZOLTÁN, Új Szó, 2014. február 12.)