DAC-remi az orosz II. ligás Orenburg ellen

Radványit kellemesen meglepték a fiatalok

 

A DAC futballcsapata második előkészületi mérkőzésén 1:1-re játszott az orosz II. ligás FC Gazovik Orenburggal. Az Ausztriában megrendezett találkozó elején a Gazovik szerzett vezetést, Kwin egy perccel a befejezés előtt egyenlített.

 

A sárga-kékek a sérüléssel bajlódó Straka, Ujlaky, Kováč és Szarka nélkül léptek pályára, míg Gál-Andrezly ideiglenesen visszament Znojmóba, ahová érvényes szerződés köti, de várhatóan hamarosan csatlakozik a csapathoz.

 

Radványi Miklós edző több játékost is kipróbált, a 19 éves szenci Mário Tóthot és a vele egyidős, szintén szenci Roman Sáblert (20 találattal az ifjúsági I. liga gólkirálya volt trencséni színekben), valamint a 16 esztendős tőketerebesi Roland Černákot. Rajtuk kívül lehetőséget kapott a venezuelai Alejandro Yunes (Wien Sportclub), az érsekújvári Patrik Bujna és a budapesti Oroszi Benjámin (BKV Előre). Az utóbbi két játékos nem tudott élni a lehetőséggel, már távoztak is Dunaszerdahelyről.

 

A DAC a következő összeállításban szerepelt: Pernecký– Turňa, Mário Tóth, Peter Majerník, Szabó (46. Šnirc)–Kristo, Kwin–Bujna (46. Yunes), Oroszi (19. Nurkovics, 72. Sábler), Brašeň–Nguekam (22. Németh Zs., 72. Černák).

 

„Az első félidőben valamivel jobbak voltak az oroszok, ám a szünet után mi játszottunk fölényben. Kellemesen megleptek a fiatalok, Tóth kiválóan focizott a védelem tengelyében, csakúgy, mint a két csatár, Černák és Sábler is. Ha így folytatják, még sokra vihetik – értékelte az összecsapást lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Kemény edzések után és tartalékosan léptünk pályára a Premjer Ligába pályázó Orenburg ellen, így elégedett vagyok az eredménnyel.”

 

Értesüléseink szerint a jövő héten néhány ismert labdarúgó érkezik a sárga-kékekhez, akik korábban nem jöhettek, mert június végéig szerződés köti őket jelenlegi klubjukhoz.

 

Jövő hétfőn szintén Ausztriában az ukrán élvonalbeli Metallurg Donyeckkal mérkőzik a DAC.

(sz. z., Új Szó, 2014. június 28.)