Gólerős csatárt keres a DAC

 

Poprád. Egygólos vereséget szenvedett a DAC futballcsapata a 13-szoros lengyel bajnok Wisla Krakkótól a Poprádon rendezett előkészületi mérkőzésen. Az egyetlen találatot röviddel a szünet előtt Brozek szerezte. A dunaszerdahelyiek a mezőnyben végig jobbak voltak, de a kapu előtt határozatlannak bizonyultak.

 

A sárga-kékeknél a védelem tengelyében szóhoz jutott a legutóbb Pápán játszó Peter Struhár, a középpályán pedig a Lengyelországból visszatért Horváth Béla (Niececzia). Mindketten igazolták az elvárásokat. Nem úgy, mint a prágai Bohemians 1905-től próbajátékra érkezett 195 centi magas támadó, Martin Jirouš és a Nagyszombatból jött nigériai szélső, Peter Nworah.

 

A DAC összeállítása: Penksa– Turňa, Struhár, Peter Majerník (46. Tóth), Szabó–Horváth (71. Sabler), Straka–Nworah (63. Nguekam), Kristo, Brašeň (86. Černák)–Jirouš (46. Antunovics). Pernecký, Šnirc, Kwin, valamint Matúš a cserepadról nézte végig az összecsapást. Ujlaky és Alan Kováč sérülés miatt hiányzott. Megtudtuk, hogy a Znojmóban érvényes szerződéssel rendelkező Gál-Andrezly nem igazol Dunaszerdahelyre.

 

„Az ellenfél tizenhatosáig jól futballoztunk, ott azonban megállt a tudomány, és megismétlődtek a tavaszi gondjaink. A csapat védőjátékával elégedett vagyok, a Wislának csupán egy helyzete akadt, pechünkre ebből gólt szerzett – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Örülök, hogy a fiatalok ismét jeleskedtek, Tóth magabiztos volt, egyetlen párharcot sem vesztett el, Sablernek is akadtak ügyes megmozdulásai. Legnagyobb gondunk a támadósorban van, feltétlenül szükségünk lenne egy gólerős csatárra. Nworah és Jirouš nagyon gyengén játszott, várhatóan elbúcsúzunk tőlük.”

 

A DAC holnap (17.00) Szencen, a helyi SFM ellen műfüves pályán tartja a bajnoki főpróbáját, mert jövő szombaton Trencsénben hasonló borítású játéktéren kezdi meg a szereplését a Fortuna Ligában.

(sz. z., Új Szó, 2014. július 4.)