Sikeres DAC-főpróba

 

Szencen 2:1-es győzelemmel hangolt a DAC futballcsapata a hét végi trencséni Fortuna Liga-rajtra. Végig a Radványi-legénység játszott fölényben a műfüves pályán rendezett meccsen, ám az első félóra végén Konnsimbal góljával mégis a II. ligás SFM szerzett vezetést. A második félidőben a próbajátékon levő horvát Ivan Gajic és a 16 éves Roland Černák találatával fordítottak a vendégek. Egy félidőt játszott a jabloneci középpályás, Tomáš Oklešťěk, valamint a legutóbb az Augsburg B-ben szereplő Kocsis Gergő is.

 

Peter Struhár és Horváth Béla kihagyta a meccset, mivel még nem volt aláírva a szerződésük. Értesüléseink szerint a DAC-vezetők már szóban megegyeztek velük, és a napokban elkötelezik magukat a sárga-kékekhez.

 

A DAC a következő összeállításban szerepelt: Penksa–Turňa, Tóth (61. Gajic), Majerník, Szabó Ottó–10 Kristo (61. Černák), Straka–Brašeň, Oklešťěk (46. Kocsis), Antunovics (61. Ujlaky)–Sabler (61. A. Kováč).

 

„A meccs elejétől mi diktáltuk az iramot, de az első félidő közepén tíz percet gyengélkedtünk, ezt a hazaiak góllal büntették. Utána jelentős fölényben futballoztunk, de az ellenfél kapuja előtt ezúttal is hiányzott az átütőerő és az agresszivitás – értékelte a meccset lapunknak Radványi Miklós, a DAC 45 éves mestere. – Még jó, hogy sikerült fordítanunk, a fiatal Černák fantasztikus gólt rúgott, parádésan átemelte a kapust. Remélem, a ligarajtig sikerül egy gólerős csatárt igazolnunk. Egyébként a mai kezdőcsapatból minimum nyolc játékos egy hét múlva is ott lesz a csapatban.”

 

Még egy hír: a tavaszi idényben a sárga-kékek egyik legjobbjának számító Roman Gergel végül mégsem a Senicát választotta, hanem hároméves szerződést írt alá a lengyel Gornik Zabrzéhez.

(sz. z., Új Szó, 2014. július 7.)