A DAC-ot immár három felnőttcsapat képviseli a labdarúgók pontvadászatában

Fiatalok a fedélzeten

 

Dunaszerdahely/Nyékvárkony/Vásárút. Az új idényben immár három csapat képviseli a DAC színeit a felnőttek bajnokságaiban.

 

A Radványi-legénység a Fortuna Ligában küzd a pontokért, a fakócsapat a III. liga nyugati, a sárga-kékek C csapata pedig az V. liga déli csoportjában kezdi augusztus 3-án a pontvadászatot. Mindkét alakulat vidéki csapatokkal egyesült, házigazdaként a csallóközi pályákon fogadja ellenfeleit. A DAC B Nyékvárkonyban, a DAC C pedig Vásárúton, s a két település megnevezése is szerepel a csapat nevében, mely az összefonódást jelképezi. Vajon milyen elképzelésekkel, szakmai stábbal, játékoskerettel vágnak neki a bajnokságnak?

 

„A DAC B/Vrakúň esetében valójában juniorcsapatról van szó, melyben a tehetséges fiatalok kapnak bizonyítási lehetőséget. Ugyanakkor visszahoztuk a környékbeli kluboknál vendégjátékosként kisegítő fiataljainkat is. Mivel kiváló képességű ellenfelekkel mérik össze tudásukat, ezért az együttesnek rutinos futballisták, nevezetesen Izsmán Árpád, Branislav Fodrek, Belkovics László, Végh Balázs alkotják a gerincét. A régióderbikkel fűszerezett párharcokon a tehetségek sokat fejlődhetnek, tapasztalatokat szerezhetnek, teljesítményükkel a figyelem fókuszába kerülhetnek, ennek köszönhetően a honi élvonalban is bemutatkozhatnak“ - tájékoztatott a fakócsapat céljairól a DAC sportigazgatója, Németh Krisztián, aki tavasszal edzőként vezette bajnoki címhez a nyékvárkonyi csapatát. Időközben már átadta a váltóbotot eddigi segítőjének, Borbély Balázsnak. Az elmúlt idényben Vásárúton játszó DAC B lett a sárgakékek C csapata. A DAC C/Trhová Hradská együttesének mezében az ifiből kiöregedett futballisták jutnak szóhoz. „Megfigyeltem, a felnőttek soraiba való átmenet sok áldozattal jár, nem szeretnénk, ha a később érő típusok elkallódnának. Időre, türelemre van szükség tudásuk kiteljesedéséhez. Ennél az együttesnél is edzőcserére került sor, Navrátil Károly helyébe Zsákovics János lépett. A felnőttek esetében is rendszert teremtünk, piramist építünk a sikeres jövő érdekében“ - ecsetelte elképzeléseit az ambiciózus DAC-szakember.

 

Egyébként nem egyedi esetről van szó, hiszen a DAC-hoz hasonlóan nyártól a nagyszombatiaknak is három felnőttcsapata szerepel a pontvadászatban. A Spartak C a šúrovceikkel történt fúziót követően jelent mega focitérképen.

(ái, Új Szó, 2014. július 18.)