Modern honlap a szurkolókért

 

Talán nem túlozzuk el, ha azt állítjuk, a DAC honlapja a bajnokság legjobb és legmodernebb weboldala lett.

 

Már régóta vágyott a dunaszerdahelyi közönség egy igazi információforrásra, melyen napi szinten tájékozódhatnak kedvenceikről. Világi Oszkár szerepvállalásakor egy új, modern honlapot ígért és ez most létrejött. A szerkesztők még a munka elején járnak, de idővel egy minden igényt kielégítő weboldal áll majd az érdeklődők rendelkezésére.

 

“A legnehezebb és legidőigényesebb feladat a háttéradatok feltöltése volt, – kezdte Nagy Krisztián, a weboldal főszerkesztője. – “Tudni kell, ahhoz hogy az egyes fordulók eredményei felkerüljenek és kialakuljon a táblázat, minden egyes klubbot, stadiont és csapatot játékos kerettel együtt fel kell tölteni az adatbázisba. A tavalyi idényből ez 33 fordulót jelentett, fordulóként pedig 6 mérkőzést, tehát 198 alkalommal kellett a csapatok adatait feltölteni. Ezeket a háttéradatokat a látogató nem látja, de az eredményekhez és a teljes táblázathoz szükségesek.”

 

A klubvezetők már korábban kijelentették, a weboldal a magyar Videoton Székesfehérvár oldalához fog hasonlítani, de ennek ellenére egy igazi “dacos” honlapot hoztak össze a szerkesztők.

“A DAC új weboldala a Videoton Székesfehérvár oldalához hasonlít, ugyanaz a vállalat készítette a dizájnt, mint a magyarországi klubnak is. Tehát ami a vidi.hu-n van, az megtalálható a mi oldalunkon is. Részletes játékos és mérkőzés statisztikák, friss hírfolyamok, videók, fényképgalériák. És ez még csak a kezdet.”

 

Mit várhatnak a szurkolók a jövőben?

 

“Ami még várható: webshop, lehetőség a regisztrációra, online jegyvásárlás. Ami fontos, az elkövetkező időszakban az ifjúsági csapatokkal is fogunk foglalkozni. Most legtöbbnyire az első csapat szerepel az oldalon, de a hírek és eredmények folyamatosan bővülnek a junior- és ificsapatokkal is. További újdonság lesz a Facebook és Youtube csatornák bővítése és szeretnénk bevezetni a hírlevél küldését, melyben kész információkhoz jutnának a szurkolók. Azt szeretnénk, hogy a honlap menjen a szurkolóhoz és ne csak fordítva. Természetesen a jövőben szívesen fogadunk minden ötletet, észrevételt és javaslatot.”

 

Az érdeklődők a www.fcdac.sk címen érik el a klub új honlapját.

(Sportolunk.sk, 2014. július 18.)