Szarka Ákos hároméves szerződést kötött a sárga-kékekkel

Saláta a DAC-ba kerülhet

 

A pozsonyi Slovan leigazolhatja Saláta Kornélt, azonban a válogatott hátvéd értesüléseink szerint az őszi szezon végéig a DAC labdarúgócsapatánál fog vendégeskedni.

 

Szarka Ákos már a sárga-kékek játékosa: a 23 esztendős csatár hároméves szerződést kötött.

 

Szarka az elmúlt pontvadászatban kölcsönjátékosként szerepelt a dunaszerdahelyieknél, 16 bajnokin négy gólt szerezve házi gólkirály lett. A 193 centiméter magas támadó áprilisban kilenc hónapos eltiltást kapott a senicai Kóňa ellen elkövetett szabálytalanságáért. Szarka a DAC-cal kezdte meg a felkészülést, de a rimakokavai tornán vállsérülést szenvedett, és meg kellett műteni.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy a DAC-nál folytatom a pályafutásomat. Az örömömhöz már csak az hiányzik, hogy pályára léphessek” – nyilatkozta Szarka Ákos a csallóköziek hivatalos honlapjának.

 

„A hét végén megegyeztünk a Slovan vezérkarával Szarka átigazolásáról. Örülünk, hogy Ákos már a mi játékosunk. Eltiltásának több mint a fele letelt, hamarosan kérni fogjuk a büntetés további részének az elengedését – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója. – Ákos vállműtétje után már egy ideje a csapattal edz, reméljük, mihamarább bevethető lesz. Nagy szükségünk van rá.”

 

„Nagyon jó a kapcsolatunk a DAC-cal, így különösebb problémák nélkül megállapodtunk Szarka klubváltásáról” – szögezte le az Új Szónak Petr Kašpar, a Slovan alelnöke, aki egyben a klubigazgatói posztot is ellátja.

 

Értesüléseink szerint hamarosan a szabadon igazolható Saláta Kornél is csatlakozik a DAC csapatához. Úgy tudjuk, hogy a 29 esztendős garamkövesdi származású válogatott védő a napokban kétéves szerződést köt a Slovannal, amely az őszi idény végéig kölcsönadja a sárga-kék együttesnek. „Várhatóan szerződtetjük Salátát. Mivel Kornél a nyári nemzetközi átigazolási időszak alatt nem lett a mi játékosunk, nem nevezhetjük az Európa Liga-meccsekre. Ezért könnyen lehet, hogy az év végéig kölcsönadjuk a DAC-nak” – hangsúlyozta Petr Kašpar.

 

Csontó Károly, Saláta Kornél menedzsere lapunknak tegnapra ígérte, elárulja, hogy kliense hol folytatja, ám mivel elhúzódtak a norvégiai tárgyalásai, csak ma ad választ.

 

Németh Krisztián, a dunaszerdahelyiek sportigazgatója nem erősítette meg, de nem is cáfolta Salátával kapcsolatos értesüléseinket…

(SZABÓ ZOLTÁN, Új Szó, 2014.09.04.)