FK DAC 1904, a.s. DUNAJSKÁ STREDA

 

FÓRUM: Z ODKAZOVEJ SCHRÁNKY - FÓRUM: SZURKOLÓI ÜZENETEK - FAN FORUM: FROM OUR MAILBOX

   

K súčasnej situácii DAC - A DAC jelenlegi helyzete - Current situation of DAC

 

 

- a Micinec majd felebreszti a szerdahelyi focistakat, jol ad nekik a felkeszules alatt, es akkor nem lesz gond a bennmaradassal. Bar nem hallottam rola mint edzorol, mar csak azert, hany golt rugott es mennyi oromot szerzett a szurkoloknak amikor itt jatszott, szerintem megnovekszik a latogatottsag is. Hajra DAC!

Jani 08.12.2005 17:01

 

- Chcem položi otázku pánovi Pápayovi. V prvom rade sa mu aspoň čiastočne chcem poďakova za to, že drží nᚠDAC ako tak nad vodou a snaží sa pomôc v tejto nelichotivej situácii v akej sa nachádza nᚠobžúbený klub zo zdrojov mesta. Povedzme si úprimne,  ak by na mestskom úrade  nesedeli títo žudia už v tejto sezóne chodíme na 3.ligu! Preto moja otázka znie dokedy je mesto ochotné zabezpečova chod klubu? Máme aspoň potencionálnych záujemcov o sponzoring? Kúpu? Má DAC šancu na prežitie? Nezabúdajme, že je čas volieb a na mestskom úrade sa to čo nevidie môže zmeni! Čo potom? Na záver Vám chcem popria čo najviac úspechov a poprosím Vás uzdravte nᚠchoručký DAC.

skalný fans Peter 01.12.2005 16:33

Odpoveď: Zoltán Pápay, člen predstavenstva klubu

„Čo sa týka chodu klubu finančné zázemie z núdze zabezpečuje od roku 2003 hlavne mesto. Napríklad v tejto sezóne sme ešte nenašli ani jedného sponzora, okrem Belaru, ktorý zabezpečil nový výstroj pre hráčov. V budúcoročnom rozpočte mesta sa uvažuje s čiastkou, ktorá by vykryla asi 85 % plánovaného rozpočtu klubu. Plánovaný rozpočet klubu na prvý polrok bol postavený za účelom záchrany II ligy. Aby sme mali väčšie šance potrebujeme nutne sponzorov. Nový generálny manažér dostal prioritnú úlohu postupne oslovi vplyvných podnikatežov mesta a tohto regiónu. Dúfam, že aj naši fanúšikovia pochopia, že záchrana je možná iba spoločnými silami a bez sponzoringu nemožná.

Čo sa týka ďalšej otázky, či má DAC šancu na prežitie, ja si myslím že určite má. To či tu bude naďalej výkonnostný futbal je to otázka do budúcnosti. Neposlednom rade závisí to od prístupu novej samosprávy k futbalu po budúcoročných decembrových vožbách, alebo či sa nám do tej doby podarí nájs hlavného sponzora /v prípade nového majiteža/, ktorý by zabezpečoval hlavnú čas financií na chod klubu. Napriek tomu nestrácame nádej, viac pozornosti chceme venova mládeži, kde sa chystá obojstranne výhodná spolupráca s investormi. Plánujeme spoločne rozšíri futbalový komplex v Malom Blahove o ďalšie ihrisko, prebudova šatne. Veď najlacnejšie je stava mužstvo z vlastných odchovancov.

Na záver iba tožko, že svoju funkciu v klube beriem ako dočasnú, dúfam, že čoskoro sa nám podarí nájs sponzorov, ktorí po nás prevezmú štafetu a kontrolu nad riadením chodu klubu.“

06.12.2005

 

- Apum meselte, milyen jo jatekos volt a Micinec remelem alatta a DAC magahoz ter es ujra jo foci lesz itt Szerdahelyen!

Peti 06.12.2005 07:22

 

- Vitaj Tibor Mičinec! Vracia sa nᚠstarý známy, len mi ho bude žúto, keď uvidí vyžudnený štadion pri prvom domacom zápase. Bol zvyknuty na nieco celkom ine. Konecne sa pobral Santa, nech je to uz znak aj pre sponzorov aby prisli a pomohli. Mame obrovsky stadion a je to smutne, ze je taky prazdny.

mot 05.12.2005 23:27

 

- Je to cele nechutne, ked uz si fanusik zacal mysliet, ze nastali pod vedenim Zatka lepsie casy, pridu zase nove zmeny. Zacinam mat naozaj vazne pochybnosti, ze vypadneme po tychto nezmyselnych rosadach do 3. ligy. A to este nevieme, aki hraci zostali ...Nechapem, naco sem lezie Micinec, ked Zatko bol dobry, je to cele o nicom, som sklamany.

Ivan 05.12.2005 18:20

 

- Remelem, a valtozasok, amik keszulnek, pozitiv hatassal lesznek a focistakra. Mert ki lehet itt cserelni akar tiz edzot is meg az osszes vezetot, menedzsert stb, de a legnagyobb baj akkor is a focistakkal van. Beloluk kell kihozni a maximumot, minden meccsen harcoljanak es hajtsanak az utolso sipszoig, csak ugy lehet megmenekulni es visszacsalogatni a szurkolokat a lelatora. Hajra DAC!

GAbor 04.12.2005 15:57

 

- Bliccelők

Szeretném felhivni a figyelmet arra, hogy az utolso pár hazai mecssen nagyon kicsi hivataloson eladott jegyszámról nagyban tehetnek a kapuknal alló "őrök" is.Nemegyszer latom, miután megvettem a jegyemet és bementem a stadionba, hogy a főkapunál rendszeresen engedik be az embereket,persze jegy nélkül.Aki igazi DAC szurkolónak vallja magát nem sajnálja kiadni azt a 60/40 sk-t a jegyre.

ifj.Földváry István 18.11.2005 13:57

 

- Valahogy jobban kellene reklamozni a meccseket szerdahelyen, mert eleg sok embert tudok olyat, aki szerdahelyi es nem is tudta, hogy a dac meg egyatalan letezik!!! komolyan!!! reklam kell, salak, zaszlok es persze drukkerek. szurkolokat kell toborozni, ez nem vitas. a hatvan koronas jegy meg szerintem abszurdum egy masodik ligas meccsert. sokkal kisebb jegyarak mellett talan tobb jegyet is el tudnanak adni, nem lognanak be az emberek. vagy egyszer kivetelesen ingyenes visszacsalogato meccset kene rendezni, esetleg a trnava b ellen. tilajcik imi pedig szerintem ha ketszer korbemenne a varosban a hangosbemondos autojaval, biztos, hogy tobben tudnanak a focirol, ergo tobben kijonnenek. ebben a csapatban sokkal tobb van, mint amire

kepesek. szurkolassal kihozzak talan magukbol a maximum ot, hisz furcsa modon mindig akkor jatszanak jobban, amikor erosebben drukkolnak nekik . ez altalaban akkor van, ha vendegdrukkerek is jonnek. attol fuggetlenul pedig, hogy a szencieket megalaztuk, meg a gondok megmaradnak. minden kovet meg kell mozgatni egy szponzor utan, vagy az egesz vezetoseg elkuldeni a fenebe. azt se tudom, ki most az elnok. a santa, az antal vagy az irani meg mindig??? szerintem mar maguk se tudjak. epp mikor mar azon voltam, hogy csinalok egy transzparenst, hogy "my chceme futbal", vagy "szponzort

akarunk", akkora epp osszejott ez a gyozelem. mondjuk hiu abrandokat ne kergessunk. ha az elso potya gol nem pottyanik be, lehet hogy mi jovunk le a palyarol harom golos vereseggel. tehat vagy csernus dokit nekik is, mint a gyorieknek, vagy drukkereket es szponzorokat. ha megvan az onbizalom, allando jatekosallomany, penz, szponzor, drukkerek -> irany az elso liga. addig pedig almodozzunk arrol, hogy bentmaradunk ebben a gyengecske masodik ligaban. mert el azert ne felejtsuk, 6 -AN ESNEK KI!!!!!!!!!!!!!!

Peter Ivan 10.11.2005 10:40

 

- Nem rossz, de a Buffon-Cafu, Campbell, Maldini, R. Carlos - BEckham, Kaká, Lampard, Zidane - Ronaldo, Adriano csapat még jobb! Ha csak egyszer egyik Szerdahelyen járna... nem is kellene pályára lépnie, és megtelne a stadion!

Most már talán jobb lesz a helyzet, de még azért kivárom, mit hoz az utolsó két meccs, aztán jó lenne megint egy találka a vezetéssel meg a játékosokkal, oda biztos többen eljönnének, ha a szezon vége sikerülne.

ati 08.11.2005 10:50

 

- Mit szólnátok egy ilyen csapathoz (mindnyájan a DAC-ból kerültek ki, illetve eltöltöttek itt egy kis időt):

Belán – Lérant, Németh K., Ďurica, Albert T. – Pinte, Szabó Ottó, Borbély, Szkukálek – Herczeg, Piszár.

Egy ilyen „délszlovák válogatott“ hálóját szívesen védené a Kiss Dani, és biztos eljönne játszani pl. Priskin, Rák, Horváth Béla és Csaba, vagy akár a Németh Szilárd is. És a bajnoki címért szállnánk harcba!

De a Kobr - Kováč I., Olejník, Veselý V., Houš – Buka, Straka, Mohsen, Javad – Bognár, Kozák M. csapat sem lenne sokkal rosszabb, ugye?

Ezek a nevek is bizonyítják, sok jó játékost nevelt a DAC, és a jelenlegi 3. ligás ifiben is találhatóak tehetségek, csak fel kell őlet időben karolni és lehetőséget adni nekik. Na meg szerződést, mielőtt valaki elviszi őket...

Szintén igaz, hogy megfordult itt már nemegy átlagon felüli focista, aki hosszabb-rövidebb ideig viselte a sárga-kék mezt. Sajnos, többnyire csak átmeneti állomásnak, ideiglenes megoldásnak tekintették a DAC-ot, így az első adódó alkalommal továbbálltak. Pedig általában kellemes emlékekük maradt a csapatra, szurkolókra és a városra. Az ilyen játékosokat hosszabb időre kellene itt tartani. Csak hát a klub amatőr státusza és anyagi helyzete ezt nem teszi lehetővé.

A jelenlegi állapot sok okból tevődik össze, talán az utóbbi évek „csapatépítése“ a legjelentősebb és - törvényszerűen - krízishez vezet. Nem lehet ugyanis minden félévben kicserélni két-három játékos kivételével az egész kezdő 11-et. Minden évben az a helyzet, hogy vagy kiesünk az idén, vagy majd legközelebb. És ez így sokáig nem mehet! A máshol nem megfelelő, nem kívánt játékosok keveréke nem alkot csapatot és a szurkolókat sem tudja a maga oldalára állítani. A drukker örül a sikereknek, góloknak, győzelmeknek (amennyibe, ugye, ez megadatik neki), de csak akkor tér vissza nagyobb számban, amennyiben ismerni fogja azt a csapatot és azokat a játékosokat, akik szombatonként kifutnak a pályára DAC-mezben. Csak így tud teljes mértékben egyesülni a pályán lévőkkel és mélyen, szívből érkezően szurkolni. Talán ebből ered az „egyesület“ megnevezés...

Elhangzott több hang is, hogy lehet jót tenne, ha a csapat kiesne a harmadik ligába és tiszta lappal, új alapokon kezdenénk. Hát nem! Aki emlékszik, milyen fájdalmas érzés volt kiesni az 1. ligából, nem hiszem, hogy ezt újból meg szertné élni. De nem is ez a legfőbb ok. Sokkal inkább attól tartok, ami a második vonalban is történet: a kiesés után eleinte elvárás volt, hogy a feljutás, vagy legalábbis az élboly a cél. Majd fokozatosan megszoktuk, hogy ez nem így van és megelégedünk a középmezőnnyel, sőt a bentmaradással is. Attól tartok, ez a helyzet a harmadik ligában is lassan, de biztosan így alakulna. A legrosszabb pedig épp a beletörődés!

Számomra három teendő tűnik a legfontosabbnak a klub jelen helyzetében:

1. megváltoztatni az amatőr státuszt professzionálisra (aminek feltétele évi 1 millió korona letétbehelyezése a futballszövetség számlájára), ezzel megakadályozni a játékosok tömeges cserélődését

2. szponzorok megszólítása, mert nem hiteles, hogy a BELAR-on kívül egyetlen vállalkozó sem tud anayagi támogatást nyújtani; egy második ligás csapat azért nem rossz reklámhordozó...

3. az ífjúsági foci teljes megreformálása és egyesítése egy fedél és vezetés alá, sportosztályok kialakítása; felesleges lesz a sok műfüves pálya, ha nem lesz kinek futkosnia rajta... és nem kevésbé helytelen a város pénzén létesített feltételek kihasználásával másoknak (értsd: nem a DAC-nak) nevelni focistákat.

Természetesen, rengeteg egyéb tennivaló is létezik, egy a közös bennük: az egyik sem tűr hosszabb halasztást.

Ezen kívül eszembe jutott egy-két ötlet, amivel fel lehetne lendíteni a fociéletet, a lakók érdeklődést, és ezáltal a meccsek látogatottságát. Hogy csak egypárat említsek: gyermekek és nők (vagy trombitával, sárga mezben stb. érkezők) ingyenes belépése a meccsekre, versenyek iskolák számára, aláírási és egyéb kísérő akciók, rendszeres találkozók a szurkolókkal, „nyílt napok“ a stadionban, a múlt sikereinek és emlékezetes mérkőzéseinek idézése/vetítése, öregfiú emlékmeccsek rendezése a bajnokik előtt, klubmúzeum kialakítása, A SZURKOLÓK NÉZETÉNEK MEGHALGATÁSA!, stb.

nk, 3.11.2005

 

- Ahoj Kristi a vsetci fanusikovia DAC,

je naozaj velmi zaujimave sledovat prispevky a este zaujimavejsie je to, ze ked sa diskutoval osud DAC na urade , bolo pritomnych len hrstka fanusikov a to mali byt ludia, ktorym na futbale v nasom meste zalezi, cize zalezi na nom zhruba tridsiatym ludom. Preto ma naozaj zaraza, kolko odbornikov sa prejavuje na tomto fore. Odbornikov - kritikov ktory svojimi naozaj ustipacnymi a castokrat nespravodlivymi vyrokmi odohnali zo stranky pana Urbana, ktory to myslel naozaj dobre vzdy sa snazil povzbudit a v neposlednom rade aj byvaleho kapitana Olejnika a teraz sa vypytuju, preco sa uz neprihovara. No preco asi? Staci si precitat historiu prispevkov. Myslim si, a reagujem na posledne prispevky, ze snazit sa nahovarat si, ze len prvoligovy hraci tu spravia prevrat je zavadzajuce. Je tu kopec hracov s ligovymi skusenostami - bol tu Suchanek, je tu Straka, aj Olejnik hral ligu dost dlho. No pre viacerych, bohuzial, tvori DAC len prestupovu stanicu. Ja vidim cely problem niekde uplne inde a nie v ohovarani a zahadzovani vsetkych okrem Kobra. Olejnika a Buku, ktorych vykony ako jedinych su naozaj uspokojive, ktory hraju srdcom byjucim pre DAC. Problem je v tom, ze DAC sa stal prestupovou stanicou. Minuly rok  nikto nenadaval, ked DAC hral dobre pod vedenim Fiebera, pretoze boli vysledky a pritom tu hrali aj ti hraci co su tu dnes. Preco sa tento tim rozisiel?Preco vedenie neudrzalo tento kader? Konecneho najprv vyhodili, potom prosikali aby sa vratil. No kto by sa vratil? Tim musi byt ako orchester, ked neladi jeden nastroj pociti to cely orchester, ked hra cely orchester cisto pod vedenim dobreho dirigenta, vysledok lahodi uchu. Tak by to malo byt aj vo futbale, nech vsetci hraju jednu piesen a nech ich vedie dobry dirigent - trener. Potom bude pokoj a vysledky. Ale nie kazdu sezonu cely orchester rozpustit, namiesto toho aby mu boli vytvorene podmienky v podobe seriozneho pristupu a jednania, aby tu zostali minimalne 9 hraci zo zostavy. 

Dnes je skoda plakat nad rozliatym mliekom, pretoze aj keby sme chceli striedat, alebo aby hral niekto iny, DAC ma na to velmi maly pocet hracov.

Jediny recept na tento bordel je STABILITA DOBREHO KADRA a nie neustale vyhadzovanie trenerov a hracov.

Ivan 01.11.2005 11:27

 

- Vážení priatelia ! Rád by som Vás všetkých pozdravil, komu nie je osud DAC žahostajný. So záujmom sledujem názory viacerých žudí na neradostnú situáciu nášho klubu. Podža môjho názoru jedinou našou spásou môže by človek, ktorý dokáže by dôveruhodným voči podnikatežom , respektíve predstavitežom vežkých firiem, ktorých je aj v našom širšom okolí dos a dokáže im ponúknu jasnú víziu, že akým spôsobom chce s peniazmi naklada a ako ich chce zúžitkova. Súčasné vedenie malo nato už dos času a nedokázalo nájs riešenie. Zo slušnosti by malo ponúknu demisiu a prehlási, že bude klub riadi len do nástupu nového vedenia. Je málo pravdepodobné, že niekto dá peniaze do DAC a povie "tu máte ročne 20.000.000,-Sk a robte futbal". Nato aby niekto kapitálovo vstúpil do DAC je potrebné, aby poznal prostredie , do ktorého vstupuje. Tu si dovolím vyslovi svoj subjektívny názor a skritizova súčasné vedenie DAC za základné chyby, ktoré podža mňa odradia každého sponzora : 1. nie je možné verejne získa informáciu o výške ročného rozpočtu 2. v minulosti deklarovali, že iránsky partner vstúpil ako väčšinový akcionár do DAC, ale neobjavilo sa to ani v obchodnom registry, ani v navýšení imania 1. FC 1904 DAC a.s., tak potom buď vedenie klamalo, čo je na tejto úrovni neodpustitežné, alebo iránci majú podpísané písomnosti, ktoré teoreticky môžu vytiahnu a nastanú problémy 3.Otázne je , že akým spôsobom bol vyrovnaný dlh vyše 3.000.000,-Sk, ktoré bolo spomínané na stretnutí s vedením , lebo je rozdiel či mesto takto iba požiačalo DAC a.s., alebo či sa jednalo o vklad mesta 4. Na stretnutí s vedením sa spomínalo , že nemáme žiadnych sponzorov, ale keď ma zrak neklame, tak sme používali na chrbtoch logo f. BEVAR a aj na hrudi hráčov bol nápis./ THERM.../ Nikto sa nezmienil, že čo je to za firmy, či sú to sponzory, ak áno tak im treba spravi patričnú publicitu. Podža mňa , ak príde niekto kto bude ma peniaze a ten podža mňa skôr či neskôr sa nájde , tak bude musie zača vlastne od bodu -1, najprv vyplati staré dlhy , nakúpi aspoň 5 skúsených hráčov schopných zobra zodpovednos na seba , k nim posahova na hosovania ďalších 4-5 hráčov , ktorý sa nedostali do ligových kádrov a chcú ukáza, že do ligy patria a k nim prida brankára Kobra a niekožko mladých talentov, ktorí unikli pozornosti konkurencie. Zo súčasných hráčov nespĺňa ligové parametre okrem Kobra nikto a na ich mieste by som si začal pomali zháňa iné zamestnanie.

Pali 31.10.2005 18:38

(len poznámka: THERMALPARK je - podobne ako DAC - v 100%-nom vlastníctve mesta, preto sa na dresoch objavila jeho reklama. Nejde teda o žiadnu firmu, ktorá by sponzorovala klub - nk)

 

- Zdraví  všetkých! Dostali sme šesku! Nemám slov to to prekračuje hranice aj tých naj pesimistickejších prognoz. Stále píšeme o tom ,že treba vymeni hráčov pítam sa za koho ?Práca s mládežou je v dezolátnom stave za akých futbalistov ich chcete nahradi keď nᚠdorast je v 3.lige?Egri a spol.nedorásli ani na 4B.triedu.Prečítal som si Brunov príspevok a fakt som sa v ňom našiel bude vežmi tažké vráti renomé tomuto klubu len mi je žúto ,že nebudem ma kde svoje deti zobra na futbal tak ako to robil môj nebohý otec.Pre mňa to bol sviatok ís s ním na futbal teši sa z výaztiev plaka pri rádiu ako pri pamätnom zápase proti Petržalke!Ja viem sú na svete aj dôležitejšie veci ako DAC,ale predsa je to moja srdcová záležitos! Vystriedalo sa vežmi veža známych ktorý sedeli vedža mňa na tribúne pri rôznych zápasoch zostal som sám a vydržím ,lebo verím,že sa tie krásne časi o ktorých písal Bruno  sa vrátia  a budem hrdý na to ,že mám na sebe žltomodré farby nášho DAC-u a v neposlednom rade bude moja ratoles beha za našimi hráčmi s prosbou o autogram! Vízia? Prosba? Dúfam, že realita najblšších pár rokov!

Peter 31.10.2005 08:54

 

- A cukorgyaras otlet nekem is mar tobbszor megfordult a fejemben, nem ertem, miert nem tamogatjak a varos sportjat. De ennek valami tortenelmi oka lehet, hisz a legnagyobb sikerek idejebn sem alltak a szponzorok soraba. Pedig igy hirtelen minimum ket ok is eszembe jut, miert kene hogy a cukorgyar tamogassa a DAC-t:

1. mar a romaiak idejeben tudtak, mi kell a nepnek - kenyer es jatek. Vagyis munkat es szorakozast. A cukorgyar csak munkat ad az alkalmazotjainak, pedig biztos sok szurkolo dolgozik ott es hozzajarulhatna a ceguk a jonep szorakozasahoz. Es mi a legnepszerubb szoraakozas, ha nem a foci, a jo foci?

2. az egesz varos honapokig buzlik a gyartol, gondolom fizetnek valami adot ezert, de ez csak a kotelesseguk - valami tobbet is tehetne ez a nagy gyar a lakosok jobb eleteert.

Es haramadik ok is eszembe jut, talan aa kettobol ki is foljik: szerintem torvenyszeru, hogy alltalaban a nagy cegek tartsak fent a sportot egy-egy helyen, pl. Tauris, SCP, Tento, Slovnaft, stb. - es nem mind csak azert, mert fustolnek a kemenyei es rontsak a legkornyezetet...

Bela 30.10.2005 22:58

 

- Zdravym vsetkych!

pamatám si, ked ma otec prvýkrát zobral na futbal. stali sme na malej tribune, oproti hlavnej, ktorá bola plná laviciek ako v parku. po travniku vtedy behovali Audi, Toth, Sipos, Kalmár, Bartoš,Majoros,Krištof, o niečo neskôr Kapko, Červeňan, ktorý sa pred každým zápasom rozcvičoval v červenej šušákovej vetrovke. Preto to spomínam, preto si to pamatám, lebo som ich hltal očami. a ešte som v tom čase ani nechodil do školy. Mohol som ma 5 rokov. Naspamä som vedel celú zostavu DACu. Skôr, ako poriadne

čita alebo počíta.

Hneď si pokladám otázku, ktorí z dnešných 5 ročných chlapcov pozná aspoň polovičku základnej 11ky DACu. Tí, čo milujú už v útlom veku futbal, poznajú Beckhama, Ronalda, Zidana, nosia ich dresy. Olejníkov dres na malých chlapcoch na ihriskách neuvidíte. A o tom uz ani nehovorím, že sa vytrácajú deti aj zo štadióna. Tak, ako nás rodicia nosili a sedeli sme im na kolenách. Väčšina našich rodičov mali zakúpené permanentky na celú sezónu. Tešili sme sa na každú nedelu. Raz na štadióne, inokedy pri rádiu. Pamätáte si to??!

Keď som nastúpil do ZŠ, DAC sa dostal do prvej ligy. Veselý, Šramek, Kašpar, Liba, Hodúr, Fieber, Vahala a ďažší postupne prichádzali do mužstva. Na mieste starej hlavne tribúny začala vyrasta nová, na tie časy a pomery supermoderná. Simon, Šoltés, Pavlík, Mičinec. Keď som ich ako 9-10 ročný stretol na ulici, v "civile", roztriasol som sa a opä som ich "hltal" s otvorenými ústami. Boli priatežskí, otvorení..Dnes mi je zle pri pohžade na niektorých arogantných, namyslených akože futbalistov, ktorí majú ledva 20 rokov..

V tom čase som bol už vo veku, keď som chodieval na futbal s kamarátmi, nie len s otcom. Sedeli sme pod hlavnou tribúnou, neďaleko lavičiek a cez prestávku a po zápase sme behali za hráčmi a pýtali si autogram. Máloktorí z dnešných futbalistov si zaslúži takú úctu od mládeže a máloktorí z mládeže majú taký vzah k dnešným nielen našim, ale celkovo slovenským futbalistom, aby sa "predbiehali" pre ich

podpisy. My sme si závideli už len to, ak sme mali Ruda Pavlíka podpísaného 20x a druhý mal 22x. Lebo aj keď sme jeho podpis mali, vypýtali sme si po každom zápase znova a znova a oni nám s úsmevom dali..

Team okolo kapitána Libu dokázal velmi vela, ale asi najsilnejší, ktorí niekedy za DAC hrali, boli v čase Simona, Diňu, Prokopa, Maixnera, Jančulu, Lieskovského, Siaga, Tomáša, Súkenníka, Vahalu, neskôr Mentela. Liga bola pred svojim rozpadom asi najsilnejšia a DAC v boji s výbornou Spartou, Slaviou, Slovanom dosahoval fantastické výsledky a výkony. To ešte boli primerne 5tisícové náštevy. Musím spomenú trénerov, ktorých si už pamätám a niečo pre DAC urobili. Hlavne tých, ktorí tu pôsobili dlhodobo. Pecze-Javorek(Abraham), Szikora (viackrát krátkodobo), Radolský-Kalmár-Hodúr, Valovič-Vencel, Škorpil-Grajcár..  Trocha som si zaspomínal, dúfam, ze mnohí z Vás so mnou. Jednoznačne mi zo spomienok vyplývajú niektoré fakty.

Klesajúci záujem mládeže o DAC a o hrdos hra za DAC.

Spomenuté boli športové triedy na školách, ktoré treba znova rozbehnú a podporova. Chýbajú mi predzápasy mladšieho a staršieho dorastu pred domácim zápasom A mužstva DAC.(samozrejme s výnimkou zimných a skorých jarných zápasov, keď hrozí zničenie trávnika pred zápasom A teamu).

Nedostatok suvenírov, ako dresov a hlavne malých vlajočok a malých dresov, ktoré niekedy viseli v každom aute. V tomto smere je nevyhnutné opätovné rozbehnutie FANKLUBU, s modernými prvkami, ako je VIP FANKLUB čipová karta. Aby si fanúšik mohol zakúpi výhodne (s viditelnou zlavou) suveníry, vstupenky a hlavne permanentky. Odvážim sa tvrdi, že hlavne pri permanentkách je nevyhnutné, aby ceny boli výrazne lacnejšie, aj pri hranici 50% zlavy. Nemoze sa neustále prihliadat na ekonomickú stránku, DAC bojuje o diváka už pár rokov..(mnohí ste už tému ceny vstupného rozoberali).

Chýba Spravodaj, o ktorom sa už písalo. + zlosovatežný spravodaj, ktorý vždy lákal ludí zosta v hžadisku aj cez prestávku (možnos vyhra malých vecných cien-mesto by dalo permanentku na Klzisko, Plaváreň, kupalisko,kino, Arena -bowling, fittness, Reštaurácie -poukážky..atď)

Reklama -najlepšou reklamnou plochou je dres futbalistu, ktorý je až "hriešne" nevyužívaný!!Ako je to možné???Pozrime si rakúske, maďarské mužstvá. U niektorých sa už ani nenájde vožné miesto na drese (reklamu majú doslova aj na zadkoch) a treba ís aj pod cenu. Nenúka v situácii, v akej sa DAC posledné roky nachádza, sponzorovi miesto na drese za horibilné sumy...!!!

Úcta k starším, bývalím hráčom -Moj starý otec má 81 rokov. Hrával futbal aj za DAC. Moj prastarý otec pred vojnou finančne a managersky podporoval DAC. Futbalisti, ktorých som spomenul aj nespomenul, ktorí hrávali za DAC. Ktorých z nich vedenie každoročne oslovilo a ponúklo im zadarmo permanentku???!Ani jednému..

Napadli by ma aj ďalšie možnosti, aktivity, ale na záver dovožte názor, ktorý je dos radikálny, ale asi by už iné nepomohlo. Možno by DACu pomohlo, ak by vypadol do 3.ligy a "stava" by sa začalo od základov!!

Máme krásny štadion, 2 ,pomaly 3 umelé plochy, ideálne na tréning pre mládež, dorast aj A team. Výborné zázemie v Malom Blahove pre mládež. Máme vedenie mesta, ktoré má srdce a trpezlivos neustále vklada nové sily a financie do futbalu.

ŠANTA, ŠANTA, ŠANTA..Stará to téma. Pán Šanta, titul najstaršie fungujúceho funkcionára Vám už ažko niekto zoberie. Už môžete kžudne odís. Vieme, Vám záleží na osude DACu, ale práve preto..Ak Vám záleží, odíďte..Kto Vám ešte dôveruje??!!Pustili ste "Kafe" Kašpara do Artmedie, ten ju "priviedol" do ligy majstrov. Vozí na Mercedese. Nikdo mu ho nezávidí, lebo si ho zaslúžil. Ani tú octáviu, ktorú máte, neveria ludia, že ju máte z poctivých a zaslúžene zarobených peňazí.. Tak pustite už konečne niekoho mladšieho, ktorý pozná jazyky, má kontaky a novú motiváciu, ciele, myšlienky..

Znova opakujem, čoraz viac ma výkony DACu, či už futbalistov alebo vedenia, presviedčajú, že je na čase, aby DAC vypadol do 3.ligy!! Aby zostali futbalisti, ktorí tu chcú hra, aby začali hra odchovanci, min. 5rokov a nie hneď utiekli na dediny alebo do zahraničia...atď. a Aby sa potom DAC vo vežkom štýle vrátil, ako sa to pred pár rokmi podarilo nemeckému Kaiserslauternu, ktorý vyhral 2.ligu, postúpil

do 1.bundesligy, a tú dokázal do roka a do dňa po postupe vyhra..

bruno 30.10.2005 02:52

 

- szerintem eppen itt az ideje, hogy tisztesseges szponzort talaljon a csapat. ezert tenni is kell valamit. en a helyukben az osszes ceget, gyarat, uzemet megszolitanek,

amit ismerek. vagy valami sorfozdet. azok fektetik be a legtobb penzt a fociba. azt hirdetik, hogy szeretnek ha a szurkolok is kivennek a reszuket a klub

megmentesebol. ahhoz viszont szugseg volna arra, hogy megfelelo jatekkal (mert akik most nalunk jatsznak, nem rossz jatekosok), vagy legalabb akarattal, nagyobb

reklamozassal visszacsalogassak a nezoket a stadionba.

a magyar allam par eve csinalt egy olyan dolgot, hogy az internetre feltettek az orszag koltsegveteset es az internetezok eloszthattak a penzeket az egyes celokra.

tudjunk mar meg tobbet a dac koltsegveteserol, es aki tud egy jobb koltsegvetesi megoldast, az jelentkezzen. vagy valtsanak le valakiket a vezetosegbol, mert az

abszurdum, hogy a Durica Janit elengedtek nem egesz szazezer koronaert. szerintem a vezetoseg nem informal minket megfeleloen a klubban uralkodo viszonyokrol. fiebernek van szerzodese meg nincs is, zatko az edzo meg nem is, a focistak kapnak fizetest meg nem is, az iraniak hagytak maguk utan tartozasokat meg nem is. egyatalan: adtak az iraniak penzt a csapatnak? ha adtak is, az nem csak ket filler volt. hol az a penz, amiert megvettek a klub reszvenyeinek tobbseget. talan visszafizettek??? vagy abbol festettek le (mondjuk eleg randan) a korlatokat??? ha volna egy jol mukodo cegem, batran befektetnek egy ilyen csapatba. bennmaradnank, feljutnank az elso ligaba, szenzacio volna az orszagban es mar meg is terult a befektetesem. csak a szerdahelyi vallalkozok ugy latszik, szuk latokoruek. meg meg azt jo volna tudni, hogy melyik jatekos a "mienk", es melyik van csak vendegjatekon. es melyik kozuluk az, aki meg tudja, milyen az a dac -eleterzes.

Peter ivan 27.10.2005 10:41

 

- Egy szurkoloi uzenet (nem az utkarbantartoktol:))))

Borzalom, ami a klub haza tajan uralkodik. Egy ilyen nagy multu klubnak nem a gyengecske masodik liga kiesozonajat kellene gazdagitania. Szegyen. A szerdahelyiek

tobbet akarnak. Igaz, nem nagy igenyuek, hiszen szlovak viszonyokhoz kepest szep szamban szoktak kijarni az emberek a meccsekre. Persze csak akkor, ha megkapjak azt, amiert fizettek (60 sk-t meccsenkent): FOCIT! Igen, a nagybetus focit. A DAC sajatossagat, a tamado focit. Nem azt, amit most kapnak: logikatlan, eroltetett jatek, tobbet jatszanak hatra, mint elore.

Ideje lenne meg jobban a jatekosok kormere nezni. Attol fuggetlenul, hogy a fo eloskodoket (akik nem sokat produkaltak, csak a fizetest vettek fol) mar elkuldtek, akadnak meg itt olyanok, akik a hirnevukhoz kepest nem sokat produkalnak. A Podbrezova ellen lathattuk, hogy nem kepvisel nagy szinvonalat ez a liga, innet SZEGYEN kiesni.

Van egy masik vilagrengeto otletem( amire talan eddig a tisztelt vezetoseg nem gondolt). A cukorgyarat erdemes lenne megszolitani,hogy tamogassa a csapatot. Valoszinunek tartanam, hogy egy olyan uzem, ahol orszagosan arusitott termekeket gyartanak, szivesen reklamozna magat szerte Szlovakiaban. FC DAC 1904 Eastern Sugar Dunajska Streda. Proba szerencse.

Azt a "peticiot", vagy mit (Mit kivan a magyar nemzet:) pedig erdemes volna kifuggeszteni a stadion bejaratanal. Remelem, ezutan mar csak jobb johet, hisz ket evvel ezelott is kilabaltunk a nagyobb slamasztikabol. HAJRA DAC!

peter ivan, 26.10.2005 10:40

 

- Hello Krisztián!  Örülök a honlapnak, eddig csak olvasgattam, most úgy érzem hozzá kell szólnom.

Hello mindenkinek! Izig-vérig DAC szurkolónak tartom magam, ahogy látom, szerencsére többen vagyunk. Kérlek benneteket,most TÉNYLEG fogjunk össze, szombaton menjünk ki, es TÉNYLEG szurkoljunk,hajtsuk, segitsük a csapatunkat,a DAC-ot! Ha 100an leszünk, akkor 100an! Ha 500an, akkor 500an! Nehéz időszakot él át a csapat, most lehetne vitatkozni, hogy miért, D E :  tény, hogy ennek a csapatnak most SZÜKSÉGE van erre,szüksége van a szurkolóira(ránk)!  Higgyétek el, a csapat érezni fogja ezt, és más lesz a hozzáállásuk is. (legalábbis nagyon remélem)..

Szombaton győznünk kell!! Rajtunk ne múljon!! Akkor is csak DAC!

Royal 21.10.2005 09:19

 

- ahoj, ja si myslim, ze v sobotu by mali chlapci vybehnut na travnik s hlavami uplne precistenymi od toho co bolo. Mali by za tym spravit jednu hrubu ciaru, akoby sezona zacinala az teraz a hrali s chutou a odhodlanim, vela behali, bojovali a nikdy sa nevzdavali. Toto je recept, ako konecne vyhrat. Aj fanusikovia by mohli namiesto pokrikovania pomoct a povzbudzovat hracov, ti to teraz urcite ocenia. Verim, ze Zatko spravi dobru taktiku a pripravu, a ze sa na treningoch zameriava na najvacsie slabiny, to je strelbu a zakoncenie, a hru obrany. Som zvedavi aj na tych Irancov, mohli by byt ozivenim do psychicky poznaceneho kolektivu.

Igor 20.10.2005 16:59

 

- Én csak annyival szeretnék hozzászólni ehhez az egész hercehurcához,hogy annak idején kb. 98-ban volt a DAC-nak egy olyan szintu dorast csapata,amely ezen a szinten félerovel megállták volna a helyuket (Ďurica,Ivicze,Buka,Straka,Németh ,,Jokko,,Andrejkovics,Lukovics....stb.)Vagy az idosebbekbol(Novota ,,Motyó,,Gogh,Borbély...) Ezek a játékosok mind el lettek adva(Janoéknak nagyon orulok), nem tudtak megegyezni, vagy úgy bántak veluk,hogy inkább elmentek, vagy nem kellettek, és hoztak helyettuk sok-sok,,sztárt,,!!!!!Az V. ligában kapásból osszeszednék olyan csapatot aki simán megverné a mostani DAC-ot( Motyó, Ivicze,Balla,+a Pered fél csapata)De a Santha and company nak nem kellettek a saját nevelesu játékosok, akik legalább focizni tudnak,hanem az idegenek akik azt sem tudják mi volt itt régen,nincs DAC szív,nics akarat(tiszt.a kiv),nincs semmi. elindították a lavinát nehéz lesz megállítani!!! Én azért minden meccsen ott vagyok(ha nem lenne bérletem nem mennék,nem restellnek 60,- Sk-át elkérni((Sencen 30,-Sk volt a Petržalkára a jegy pedig az BL selejtezo volt)) , szorítok,magamban drukkolok!! Elgondolkozhatnának azon hogy a sok jó saját nevelésu játékost szétdobálták. Minden jót!!

conradxx  18.10.2005 15:10

 

- elég sok új dolgot megtudtam a DAC "belső" életéből, szerintem érdemes volt elmenni. Már várom a részletes anyagot. A Reisz Árpi jó volt, szerintem vele többre mennénk. Most már nem tudom, hogy miben bízzunk. Vagy jön télen egy csomó új játékos, akik májusig megint semmit nem játszanak, mondván, hogy még nincsenek összeszokva. Esetleg átszervezik a bajnokságot és nem esik ki senki sem...

Még egy dolog: nem tudtam, hogy az ifisek csak a 3. ligát rúgják, ez kár. Onnét nehéz lesz bárkit is beépíteni a csapatba. Mondjuk eddig is elég nagy volt a szakadék a felnőtt és az ificsapat között.

Leslie, 18.10.2005 11:37

 

- Tisztelt sportbarátok!

Szeretném a „Mentsük meg a DAC-ot!“ találkozó résztvevőit szívből üdvözölni.

Mivel elég körülményes a lakhelyemről bekerülni Szerdahelyre a Galántán kívűlről érkezőknek (ez a rossz buszközlekedésnek köszönhetően, a meccsek látogatását is nagyban befojásolja.) (Mivel nem mindenki rendelkezik autóval.) Az én véleményemmel szeretnék hozzájárulni a DAC újbóli sikereihez.

Régen nem tetszik, hogy a csapatot mindig abból szervezik, amely az idegen egyesületekben felesleges játékosokból kerülnek ki. Így minden szezon elején más-más játékosok kerülnek a DAC-hoz. Ezek soha nem a DAC sikeréért fognak harcolni, hanem, hogy az adott időben játszhassanak és pénzhez jussanak.

Van elég kitűnő játékos a régióban, akik szívükön viselnék a DAC-hoz való viszonyukat. Van elég edző, akit a szeretet is köt a DAC-hoz. A volt játékosokból (DAC) kell élni, nem olyanokból akik 2-3 hónap után távoznak.

Ezért az én véleményem az, a régió fiataljaiból kell alkotni a csapatot, és az edzőket is innen!

Csak így lehet hosszab távú munkát folytatni, és nem olyanoknak adni lehetőséget, akik csak a pénzkeresésnek, és ha más nincs a DAC is jó!, elvet tartják. Ezt gondolom különféle menedzserekről is.

Gondolom, többen vannak akik szintén így gondolják.

Szeretném, ha újból egy sikeres korszak kezdődne a DAC futballban, és úgy mint régen, még azt se bánnám, hogy néhány percet is várni kellett, hogy az autóknak sikerüljön kikerülni a főútra, mert sokan voltunk a mérkőzéseken, nam csak Galánta felől.

Azt se bánnám, hogy bizony stop-pal, gyalog kellett hazajutnom, de szeretem a DAC-t! És ez az idő még eljön, hogy újra ilyet átélhetek.

Köszönöm, hogy elolvasták a levelem, nem szeretnék senkit sem megbántani, mert csak az csinál hibát, aki valamit tesz is. Remélem, összefog a régió (de hol vannak az MKP politikusai, hogy megsegítsék a DAC-ot, hisz a szavazók java régióból van, máshol miért tudnak segíteni, a más pártok SNS-Zsolna? stb.). Ha tévedek, elnézést kérek!

Én a magam módján szoktam reagálni a Šport-napilap, és egyéb újságban megjelent bírálatokra, a DAC-ot ért befeketísétéire (volt ilyen!).

Tisztelettel,

Szabó Vilmos, Vága – Váhovce, 2005.10.12.

AKKOR IS A D-Á-CÉ! 

(Ezt az üzenetet levélben kaptuk, köszönjük!)

 

- FÓRUM: SZURKOLÓI ÜZENETEK

Kedves szurkolók!Tisztelt vezetőség, focisták!

Még csak 25 éveimet taposom, de kiskorom óta a DAC a szívügyem. Édesapámmal, testvéremmel, szomszédokkal jártunk ki és szurkoltunk. Lassan elvesztek az emberek a lelátókról. Mivel szeretem a focit kijárok, amikor csak tehetem. Megveszem ajegyet, bár szerintem a sok gyatra teljesítményért akár vissza is lehetne fizetni vagy ingyenessé tenni amíg jobb nem lesz. Sokakat felháborít, hogy 60,-Sk-t fizetünk ki a soxor gyalázatos meccsért.

A régi nagyok Majoros, Hodúr, Liba... ők tudtak valamit és hajtottak a csapatért a becsületért. Sajnos a mostani csapatban nem látni ilyen focistákat. Akik volnának, azok meg elmennek. Talán érdemes volna, ha kell kipróbálni akár 100 játékost is a környékről kipróbálni, a magyar fiatalokból, mint néhányat átimportálni Patonyból. Sajnos olyan elemi hibákkal küzd néhány focista, hogy jobb volna, ha csak a lelátóról nézné a meccset és nem zöld gyepen. Mert soxor csak nézik. Nem hajtanak!

Igen tisztelt Fieber Péter! Hajtsa meg a focistákat, bírják az iramot, kutasson játékosok után. Akik most vannak még -tiszteletnek egyeseknek -az

V. Ligában sem állnák meg a helyüket. Örülök, és sokan mások is, hogy visszajött Dunaszerdahelyre! Kell a tapasztalt is, de ha nem jön be ne maradjon küldjék el, kár neki fizetést adni.

Tudatosítani kellene néhány focistával, hogy a pályán meg kell hallnia a DAC-ért, a városért, a győzelemért!

Hajrá DAC!

Atos 12.10.2005 14:21

 

- Zdravím všetkých DAC-istov !Priznám sa týždeň som nebol na našej stránke a sú tu zaujímavé veci .Pítam sa kto je ten magor čo ohovára ešte aj hlásateža no tak chalpe ty musíš by mimo! Mimomochodom to som ja ktorý chválil fandov slovana ,ale že by Tomi kričal do mikrofonu šovinistické slová tak to je výplod tvojho zhúleného mozgu!Jožo toho magora si nevšímaj si po dlhých rokoch ten na ktorého sa dá pozera drž sa a trocha ich tam povzbuď nech prídu tie krajšie časy do Dunajskej.Držím palce !Hajrá DAc!Stretneme sa v piatok DAC-isti.Skalný fans 

Peter! 10.10.2005 18:14

 

- To, čo sa dnes s mužstvom deje, je pre mňa nepochopitežné. Káder ktorý má možno najskúsenejších hráčov v lige nedokáže drža krok s 'dorastencami' súperov. Súhlasím s niektorým pisatežom : Kobr, Olejník, Buka a dos.statní striedajú slabšie chvilky s lepšími.Netreba doplni káder, len zlomi psychiku. Alebo potom vymeni celý mančaft, ale prakticky začíname od 'O'.

Takže už proti Moravciam ?

Lelkes T. - dlhoročný fanda. 10.10.2005 16:07

 

- Voltam tegnap a Dercsika-Pered meccsen. Mindjart az elejen leszogezem, hogy ez egy 5.ligas meccs volt. De mindenben felulmulta a DAC meccseit! Tobb nezo (UjSzo szerint 1400), szuper hangulat (volt vagy 15 dobos, akik vegig hajtottak a vendegeket) es jo foci is volt, bar golt nem rugott egyik csapat se. Ami meg mas mint Szerdahelyen, hogy adtak ki hozza Hiradot, meghozza tobb oldalon. Valamikor nalunk is volt, most miert nincs? Sokszor azt se tudjuk, ki jatszik a csapatba, meg jo lenne neha valamit elolvasni a csapat haza tajarol. Sajna, ebben mar egy 5.ligas csapat is jobb... Olyan erzese van a szurkolonak, hogy csak fizettetik, aztan uljon csondbe a seggen es nepofazzon. Esetleg drukkolhat, de ahhoz meg az kene, hogy a fiuk a palyan tapsra kesztessek neha a lelaton uloket.

Meg tobb szponzoruk is van a ket 5.ligas csapatnak, mint nekunk, ez szinte hihetetlen. Azt elhiszem, hogy nem adnak milliokat, de sok kicsi sokra megy. Szerintem mindenki tudja, nalunk miert nem ad senki egy koronat se. Amig ott van a Santa addig nem is allnak szoba a DAC-cal ! Ez a szomoru teny, de igy van.

Imi 10.10.2005 12:07

 

- Minek kell forum, csak egy ut van - meneszteni a santat es az egesz bandajat, aztan jonnek szponzorok es sikerek! Olyan jatekosok, mint a Simon, Zsakovics, akik szivuket otthagytak a DACert a palyan, oszt mara nincs semmi funkciojuk, pedig ilyen embereknek kene vezetni a DACot. Santa alatt kiestunk az elso ligabol aztan lassan belenyugodtunk hogy mar csak a masodikban vagyunk, most nem szabad meg lejjebb sujjedni!!! Mert ha innen is kiesunk, nem lesz senki, akit erdekelne a csapatunk vergodese es sose jutunk vissza, ugy ahogy ilyen korulmenyek kozott sose jutunk vissza a elso ligaba. Az a par szasz nezo kimegy mindig, de ha hosszutavon nem sikerul javulni, akkor par ev mulva eladjak a stadiont a Tesconak vagy valami kabelgyarnak, es jarhatunk a hatodik ligas DAC meccsekre sikabonyba.

Bela 10.10.2005 09:29

 

Szerintem ez a helyzet a MOST VAGY SOHA. Ha nem sikerul barmin is valtoztatni, akkor lassan kezdhetunk keszulni a 3. ligara, es azt senki sem vitatja, hogy onnan visszajutni nehezebb, mint itt megmenekulni. Nagyon kivancsi vagyok, el-e jonnek a vezetok, es ha el is jonnek, mennyire fognak adni a szurkolok velemenyere. Na meg a szurkoloknak is segiteni kell, otleteket es tippeket adni, megprobalni konstruktivan allni a dolgokhoz es nem csak kritizalni, mert azt a legkonnyebb.

En is megvennem a Dac-ot, ha megnyernem az otos Lottot. Az lenne a nagy dolog! Johetne megint a Bayern, Sparta, sot a Real... :-)

DACFAN 9.10.2005 08:12

 

- voltam a mecsen sajnos! Megeri szerintetek utazni nekem 40km ezert a fociert,csapatert?Olejnik es Kobr kivetelevel mert ok harcolnak a Dacert es meg a Suchanek is azert hajt csak hat nem tud sajna golt rugni.De a tobbi 1 rakas 0! Itt eloszor kikene cserelni az egesz vezetoseget Lunakal az elen meg a meneger urral Santa Imrevel mert hat penzt sem tudnak hozni meg hat jatekosokat sem.Csinalt par nagy at igazolast-Maruniak,Lipovsky,Meciar,Matejov, csupa nagy jatekos kik elnek halnak a Dacert.Igy johet 10 Fieber  meg 20 Capello is.Soha nem lesz csapatunk es nezonk sem.Mar nalunk Pereden is az 5.ligara tobben jarnak mint a Dacra sajna.Vasarnap aki akar jo focit latni jojjon el Jurovara ot jatszik a Pered!Gol aranyunk 51:5 mar csak ez magaert beszel.Velunk szurkol a Feli figura is ot dumalhatok vele hogy jojon el hajtani a DACot mert o 1 foci orult.Ot volt  FTC-SLOVACKON is.En is voltam az is szomoru foci volt tobbet vartam a 2 csapatol.

 Igaz a szurkoloi oszegyuvetelre szivesen elmennek csak megyek kirandulni a hegyekbe.De remelem hogy mar valami elindul es mar tenleg jo lesz Dac szurkolonak lenni.En meg mindig bizom a jo fojtatasban az elso ligaban a 5000 ezer nezoszamban legalab.Ha megnyerem az 5 lottot en leszek az uj elnok mert megveszem a csapatot es fogunk nagyokat lepni az europa fele.De remelem hogy van meg mindig par Dac orult akik nem hagyak tonkretenni a DAC!En bizom benne.

  UGYHOGY SOK SIKERT A TOVABBI MUNKADBAN KRISZTIAN ES 4EVER DAC

Kubicsek Pista 06.10.2005 20:29

 

- Szomoru, hogy ebben a rossz helyzetben akadnak emberek, aki nem arra oszpontositanak, ami segitene a cspaton, hanem tamadjak meg a takaritonoket is (nemi tulzassal). Nekem soha semmi gondom nem volt a bemondoval, mert emlekszem amikor csak egy kis ideig nem o volt, az eleg nagy gaz volt. Az akkori bemondo a humenne helyett rendre hlohovecet jelentett, nem volt lelek a beszedeben, kb olyan felholt volt, mint a focistaink az utobbi meccseken. Es hogy meri valaki az egyetlen szivvel-lelekkel kuzdo jatekost Olejnikot bantani? Ha tizenegy ilyen csupasziv jatekosbol alna a csapat, akkor mar reg az 1. ligaban lennenk! HAJRA DAC! Es varom a jovo penteket.

DACFAN 05.10.2005 08:03

 

- Vítam všetkých fanúšikov DAC na tejto superstránke. Doteraz som len pozorne čítal vaše názory a pripomienky, no na to, čo napísal istý Peter dňa 4.10. o 17:05, musím zareagova. Ja som ten podža neho 'idiot' komentátor na štadióne, volám sa Tomᚠa toto spíkerstvo robím už neuveritežných 21 rokov s polročnou prestávkou po vypadnutí DAC-u z 1. slovenskej ligy. Verte, že mne je rovnako ažko na srdci, ako sa vedie nášmu DAC-u v súčasnosti. A veru keď dostaneme gól, je mi vežmi smutno, petože musím nahlási stav v nᚠneprospech. Naopak, ak my strelíme ten gólik - ktorý v súčasnosti chýba-emócie zapracujú u mňa rovnako, veď som jeden z Vás. Tiež fanda od detstva. Neviem, na čo myslel Peter, ak písal, že som vulgárne vykrikoval po zápase so Šažou. Pamä mi zatiaž slúži dobre a ja sa nepamätám na nič podobné.

A o akých šovinistických ahoch to hovoríš milý Peter v zápase so Slovanom? Veď na takýto duel DAC-SLOVAN čo sa týka povzbudzovania a nie osočovania súpera a národa sme si museli počka až doteraz! Priznal to aj taký renomovaný športový novinár, akým je Miroslav Tomášik zo Športu (mimochodom bývalý redaktor v rozhlase a neskôr v televízii) vo svojom komentári po zápase. Mohol by som pokračova ďalej, ale pre mňa Peter nie je partner. Okrem toho Vám všetkým oznamujem, že počas 21 rokov, čo som hlásatežom na štadióne DAC - a prežil som toho naozaj dos, aj dobrého, aj zlého, a určite viac, ako Peter - som žiadnu odmenu za svoj 'výkon', či dobrý, či zlý, nedostal ! Robím to naozaj jedine z lásky k futbalu, a predovšetkým k DAC-u ! Mimochodom vežmi rád prepustím svoje miesto hlásateža väčšiemu 'profíkovi'...

DAC DO TOHO a príďte všetci na otvorené stretnutie fanúšikov DAC s trénermi, hráčmi a vedením klubu 14. októbra, v piatok o 17,30 hod. na Mestský úrad, aby sme pomohli nášmu DAC-u! Ja tam budem, a ty Peter?

Bíró Tamás 04.10.2005 22:57

 

Jožo Olejník:

- Ahoj peter, neviem co pisali presovske noviny, ale viem ze ja hram a zijem v dun.strede a ze pre tento klub urobim maximum ps: ver mi citim sa tu dobre a absolutne ma to na východ netaha, pretoze moj domov je tu 

cau Jozo 04.10.2005 19:29

 

- Verim, ze je teraz zvysena nervozita medzi hracmi, vedenim, trenermi aj fanusikmi, ale jozo je posledny, kto si zasluzi kritizovat. Nikto nie je dokonaly, ale ak ma niekto spravne srdce pre DAC  a v kazdom zaase bojuje aj za ostatnych, tak je o prave olejnik. Jozo, ty si nasa jedina nadej, drzim palce tebe a celmu muzstvu, aby sa z tejto krizy vyhrabalo.

Miro 04.10.2005 19:11

 

- Ahojte,

som dlhorocnym fanusikom DACu a vobec sa mi nepaci, co sa v klube deje. Mam na to svoj nazor a myslim si, ze Santa by sa uz mal konecne na to vykaslat, kazdy by si vydychol. Otrasne je vsak aj spravanie sa komentatora. Mal by to byt byt profesional, nie idiot, ktory vulgarnym sposobom vykrikuje do mikrofonu svoje nazory, ktore aj tak nikoho nezaujimaju, ako tomu napr. bolo po zapase so Salou. Vykony nasich hracov su asi take mizerne, ako ten jeho za mikrofonom, preto nech radsej necha hracov na pokoji. Niekto tu pisal, ze sa mu pacilo akoi boli fanusikovaia Slovanu v zapase s nim "v pohode". Samozrejme, ani tam si komentator neodpustil sovinisticke tahy a zbytocne kazdym zapasom so Sloveanom prilieva do ohna a rozputava nenavist medzi oboma tabormi -asi ho to tesi. Pokial budu v DACe takito darmozraci, k nicomu to viest nebude, naozaj tam treba asi vymenit aj upratovacky. Okrem Kobra, Olejnika a Buku treba poslat prec vsetkych, aj Fiebera, ktory je na zapasov ako mlkva mrtvola. A dat priestor domacim. V tomto duchu jedna rada pre Olejnika -ked uz poskytujes rozhovory presovskym novinam, uvedom si, ze hras za Dunajsku Stredu, tak by ta srdce malo tahat do tohto klubu nie ako hovoris "k rodicom a kamaratom". Potom nema zmysel, aby si tu hral, ved si sa tu vraj usadil, povazovali sme ta za svojho, toto je podraz na DAC fans. Ked to je pre Teba taky problem, nastahuj si sem rodicov, ked Ti tak chybaju. A Urban tiez, ked jeho ustami kazdu chvilu hovori otec.

Peter 04.10.2005 17:05

 

- V sobotu nas chlapci opat zarmutili. V porovnani so Slovanom bol ich vykon ako "nebe a dudy". Nemozu od nas cakat, ze budeme cely zapas kricat, tleiskat a povzbudzovat, ked vykon na ihrisku je taky biedny. Impulz musi predsa vyjst z ihriska.

Mohlo by sa konat nejake stretnutie s hracmi a vedenim, je to dobry napad. Verim, ze to dotycni nebudu chapat ako snahu im ublizit ale ze aj zo strany fanusikov moze prist pomoc a podpora. Asi by aj hracom pomohlo, keby poculi nazor ludu, povzbudili ich a vsetci spolu nieco konstruktivne vymysleli. Mohol by prist aj primator alebo Papay, urcite by dostali vela otazok.

Inak si myslim, ze tomuto vedeniu chyba koncepcia, ved na zaciatku sezony hlasili, ze budu zapraacovavat hracov z okolia, napokon al videli, ze to nejde, tak znova angazovali "hviezdy", ktore si este v lete nemohli dovolit, ale napokon sa tie peniaze preds alen niekde nahrabali. a takto je to z roka naa rok. Malo by sa uz konecne raz udrzat pokope zdrave jadro muzstva, ved to jarne bolo dost dobre, mohli sme s nim ist hoci aj do 1. ligy. Tearz, s urcite porovnantelnymi, mozno aj vyssimi nakladmi, bojujeme o zachranu. Dalej si myslim, ze by sa mala doriesit situacia okolo trenerskeho postu, vsade uvadzaju Grajcara ako hlavneho trenera, tak aka je Fieberova funkcia? ak je on seftrener, malo by to byt aj oficialne. Alebo sa spekuluje kvoli pravidlu jedna zmena za rok? Ludia predsa chceli Fiebera, tak nech dostane priestor do konca sezony. Vobec, hlas ludu v tomto klube nikdy nevypocuju, a akoby nikoho nezaujimal. Aspon ze mame tuto www-strabnku na vyjadrenie nazorov.

Peto 03.10.2005 15:58

 

- Jsem fanouškem DACU a jezdím na všechny jeho zápasy doma. Ke vší úctě k soupeři, byla Šala nejslabším mužstvem, které na Žitnom ostrove hrálo. Přesto je na 2.místě tabulky, a Dac s ním hrál více jak vyrovnanou partii. Co to znamená ? Dac nehraje vůbec špatně, myslím si že má hráčský kádr na poklidný střed tabulky, ale je třeba zlomit ten psychický blok, který je v hlavách hráčů. Do konce podzimní části je ještě 6 zápasů, z toho čtyři s mužstvy s dolní poloviny tabulky. Myslím si, že není nic ztraceno a kluci do toho půjdou. Bude to chtít také trošku štěstíčka, ale to určitě musí přijít. Bylo by ale dobré, aby fanoušci přišli hráče povzbuzovat i když se jim nedaří. Realizační tým a trenéři pro to vše dělají a kluci mají skoro ligové podmínky o čemž svědčí třeba i sraz mužstva již večer před zápasem. A věřte tomu, že i kluci chtějí vyhrávat a mít klid a pohodu.

Já nad Dacem hůl nelámu a stále věřím, že se zachrání.

Přijďte opět všichni na stadion a připravme klukům takovou atmosféru jako byla na utkání se Slovanem.

Jan Urban st.,Česko 03.10.2005 12:22

 

AZ IGAZI SZURKOLÓ ÉLETÉT ADJA CSAPATÁÉRT. MIRE HAJLANDÓ A VÉRBELI DAC-DRUKKER SAJÁT CSAPATA MEGMENTÉSÉÉRT?

Csapatunk helyzete egyre reménytelenebb. Az ún. igazságtáblázaton már mínusz hét pontot "gyűjtött", és az elkövetkező mérkőzések sorsolását tekintve nehéz lesz ezen javítani. Mi, akik szívünkön hordjuk a csapat szereplését és a klub jövöjét, szeretnénk a szebb jövő érdekében cselekedni. Ezennel felhívjuk minden szurkoló figyelmét, akinek szívügye a DAC és ereiben sárga-kék vér folyik, írja meg véleményét, mit tenne a vezetőség helyében, esetleg mit tenne személyszerint csapatáért. 

OZAJSTNÝ FANڊIK JE OCHOTNÝ DA HOC' AJ ŽIVOT ZA SVOJE MUŽSTVO. ČO SI OCHOTNÝ SPRAVI TY, FANڊIK DAC, ZA SVOJ KLUB?

Situácia nášho mužstva sa komplikuje z kola na kolo. Bilanciu mínus sedem bodov v tabužke pravdy bude vzhžadom na vylosovanie v najbližších kolách nesmierne ažké vylepši. My, ktorým účinkovanie tímu a osud klubu nie je žahostajný, radi prispejeme k lepšiemu chodu klubu. Vyzývame všetkých fanúšikov, ktorí sa hlásia k žlto-modrým farbám, aby vyjadrili svoj názor na súčasnú situáciu, položili otázky kompetentným, alebo napísali, čo by v súčasnej situácii urobili na mieste vedenia. 

 

- Szombaton kint voltam és amit láttam, az nagyon elszomorított. Az, hogy 5 hazai meccsen 1 gólt rúgunk, szerintem megmagyarázhatatlan. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy ilyen játékkal még a 3. ligában is gondjaink lesznek.

A nyílt fórum ötletét jónak tartom, ha valakinek van valami ötlete, amivel segíteni tud, azt mindenképpen ossza meg a többiekkel is. Egyébként ezt megteheti az oldaladon is, hiszen nagy az oldal látogatottsága, úgyhogy az információ mindenkihez eljut, aki érintett.

Szerintem az agész DAC-problémát az alapjaiban kellene megreformálni. Először is szükség lenne egy jó menedzserre, aki pénzt tud hozni a csapathoz. Itt persze nem arra gondolok, hogy eladok egy-két jobb játekost, és veszek helyettük olcsóbbakat, ahogy eddig is volt, hanem olyat, aki városszerte elismert és jó ismeretséggel rendelkezik. Végig kellene járni a város, járás, régió cégeit támogatásét. Szerintem még a kis cégek is áldoznának havi 2-3000 koronát. Ha senki nem szóĺ nekik, maguktól eszükbe se jut. Nem kell egyből milliókat kérni, mert annyit úgy sem ad senki. A nagyobb cégek, pl. mint a cukorgyár, vagya Wertheim pedig állhatnák egy-egy játékos költségét, vagy költségeinek bizonyos hányadát. A másik részről pedig az eredményekkel kellene bizonyítani, hogy nem kidobott pénz  a támogatás.

Annak idején is a régió emelte fel a csapatot és ez most is így lehetne.

A jelenlegi problémára más lenne a megoldás. Sajnos nincs módomban ott lenni a DAC edzésein, mert dolgozom: napi 8-10 órát, vagy még többet is, de ezzel nem vagyok egyedül. Vajon a játékosok is 8-10 órát dolgoznak naponta? Biztosan nem. De legalább azt a 2-3 órányi edzésmennyiséget ledolgozhatnák becsülettel, akkor annak meg is volna az eredménye. Ha pedig többre nem tellik, akkor sajnos rossz szakmát választottak...Ez pedig a vezetőség dolga, hogy "szakmabelieket" válogassanak össze... Nem is kellene olyan messzire menni, hiszen a Csallóközebn is sok ügyes fiatal focista van, akik büszkén magukra öltenék a sárga-kék mezt

Leslie 03.10.2005 11:11

 

- Tisztelt Krisztian es az osszes hasonlo odaado D.Szerdahelyi szurkolok.Tizenharom felejthetetlen evet toltottem a DAC berkekben, felejthetetlen volt mind az a siker amit ez a varos elert,a hataron belul valamint a hatarokon kivul nagyon sok ember buszken hangoztatta,hogy ok DAC szurkolok.Ez sajnos manapsag nincs,de nemis lehet csodalkozni.Nemtudom megemeszteni azt a tenyt,hogy a DAC jovore a 3 ligaba fog szerepelni.Nem akarok a veszharang lenni,de mostmar elkel gondolkozni es egy kicsit szamolgatni a minusz pontokat.Ha realisan nezunk a csapat jatektudasara,valamint a jatekhoz valo hozzaalashoz,egyszoval siralom.Fogjunk ossze mindazok akik imadjuk a DAC ot.Neengedjuk meg hogy e varos valamint e klub jo nevevel ami itt ellet valaha erve,csak ugy mosolyogva es kajanul hazardirozzanak olyan szemelyek akiket nemmerunk megnevezni.Megkel talalnunk a megoldast,mert holnap mart keso lehet.Fogjunk ossze es bizonyitsunk hogy a DAC,es e varos nevet ujra a nagyfoci fogja dicsoiteni . AKKOR IS A DAC.  

Reisz Árpád 02.10.2005 13:51

 

- Liek pre DAC už predpisl BARNUS odchd SANTA A SPOL a prišli aj výsledky

thomas king rolling@atlas.sk 11.09.2005 11:39