FK DAC 1904, a.s. DUNAJSKÁ STREDA

 

MLÁDEŽNÍCKÉ MUŽSTVÁ - UTÁNPÓTLÁS CSAPATOK - YOUTH TEAMS

 

NOVINKY - HÍREK - NEWS

 

2010/2011

 

11.7.2011

Naša šálka kávy s... (Exkluzívny rozhovor s Rostislavom Prokopom a Dariuszom Pawlowiczom)

Young and restless soccer (časť druhá)

Ďalej»

 

30.6.2011

Naša šálka kávy s... (Exkluzívny rozhovor s Rostislavom Prokopom a Dariuszom Pawlowiczom)

Young and restless soccer (časť prvá)

Ďalej»

 

29.6.2011

DAC U15: Postup medzi elitu!

Ďalej»

 

2011. június 29.

Ezúttal halványabb teljesítményt nyújtott a DAC, a szervezők viszont újfent jelesre vizsgáztak

Remekeltek a kassai focistapalánták

Tovább»

 

2010. január 26.

Rudolf Pavlík, a DAC-diákok trénere helyesen döntött, tizenhatfős kerettel utazott a tornára

Vágsellyén hengereltek a dunaszerdahelyiek

Tovább»

 

2010. november 29.

A Domonkos-legénység két tornaelsőséget produkált, a sárga-kékek legjobbjait különdíjjal jutalmazták

A DAC-utánpótlás a teremfociban is sikeres

Tovább»

 

A DAC diák focicsapata a budapesti tornán egyenrangú ellenfele volt az FC Barcelonának

Dicsérték a Domonkos-tanítványokat

Budapest/Dunaszerdahely. A vakáció végén Budapesten viziteltek, rangos nemzetközi tornán mutatkoztak be a közönségnek a Domonkos Tibor vezette csallóközi focistapalánták. A DAC U10-es kollektívája az FC Budapest Sólymok által rendezett, Future Cup 2010 nevű, színvonalas erőpróbán mérte össze tudását a neves külföldi sztárcsapatok focisulijait képviselő alakulatokkal. Öt ország tizenkét együttese, köztük az FC Barcelona, FC Fulham, Austria Wien, Sigma Olomouc, Győri ETO, Újpest, Slovan Bratislava, előbb az alapcsoportban körmérkőzéses rendszerben küzdött a továbbjutásért. „Az alapcsoportból továbblépve sikerrel vettük az FC Nitra alkotta akadályt, ennek köszönhetően az elitcsoportba jutottunk. A legjobb nyolc között balszerencsés mecscsen kikaptunk az olomouciaktól. Ellenfelünk játékosai mondhatni helyzet nélkül háromszor is a kapunkba találtak. Mi viszont gól nélküli állásnál három ziccert puskáztunk el. Győzelmünk esetén az Újpesttel mértük volna össze tudásunkat, meggyőződésem szerint a lilákat legyőztük volna” – elevenítette fel a történteket a sárga-kékek trénere. Védencei a folytatásban legyőzték az örök rivális Slovant, és az 5. helyért a katalán szuperklub, az FC Barcelonával csaptak össze. A találkozót 1:0-ra a spanyol együttes nyerte. „Sajnos, ismét elpártolt tőlünk a szerencse. Két perccel a párharc befejezése előtt a kapufát találtuk telibe. A találkozó befejezése után egyébként a Barca edzői gratuláltak, és dicsérték a fiúk helytállását. Azt, hogy jó teljesítményt produkáltunk, az a tény is igazolja, hogy a helyszínen két tornameghívást is kaptunk ellenfeleinktől”– fogalmazott a 6. helyezett dunaszerdahelyiek trénere, Domonkos Tibor. A tornát egyébként a Fulham csapata nyerte.

A DAC eredményei: DAC–Austria Wien 0:3, DAC–Olomouc 2:2 és 1:3, a dunaszerdahelyiek gólszerzői: Múcska 2, Malý, DAC–FC Nitra 2:0, g.: Malý 2, DAC–Slovan Bratislava 2:0, G.: Fekete, Both, DAC–FC Barcelona 0:1.

(ái, új Szó, 2010. szeptember 3.)

 

Rangos nemzetközi tornán szerepelt U10-es csapatunk

DAC-Barcelona: álom? Nem, valóság!

2010. augusztus 19. és 21. között a budapesti FC szervezéseben került sor az Future Cup (U10) nemzetközi ifjúsági labdarúgó-tornára. A neves külföldi csapatokat felvonultató megmérettetésen a dunaszerdahelyi futball-reménységek is részt vettek.

Domonkos Tibor tanítványi a 12 induló közül a hatodik helyet szerezték meg. A küzdelmek során több emlékezetes mérkőzést is játszottak fiaink.

A csoportkörben előbb a bécsi FK Austriától kaptak ki (0:4), majd 2:2-es döntetlent játszottak a cseh Sigma Olomouccal. A következő fordulóban a Zsolna is erősebbnek bizonyult (1:4), ám ezután következett a Nyitra elleni 2:0-ás győzelem, aminek köszönhetően az 1.-8 helyért kialakult csoportba jutott a dunaszerdahelyi U10. A helyosztókon kikapott a Sigma Olomouctól (1:3), majd egy újabb riválist fektetet kétvállra a Domonkos-legénység: DAC-Slovan 2:0! Ezután következett az igazi csemege, egy életre szóló élmény a fiúknak - a 6. helyért az FC Barcelona tehetségei ellen léptek pályára. Felejthetetlen élmény volt ez a mérkőzés is, amelyen végül a nagynevű ellenfél győzött 1:0 arányban.

A tisztes helytállásukkal ismét örömet okoztak nekünk a fiaink. Ezúton szeretnénk megköszönni a srácok nevében a szervező egyesületnek az FC Budapestnek a meghívást. Így olyan élményben volt részük, ami nagyon kevés focistának adatik meg - megmérkőzhettek az FC Barcelonával!

     

DAC-Barcelona: a diákoknál már megvolt. Lesz valaha ilyen a felnőtteknél is?

Future Cup (U10), 2010. augusztus 19.-21. - a DAC U10 eredményei:

B-csoport

DAC - FK Austria Wien 0:4

DAC - Sigma Olomouc 2:2

Táblázat: 1. FK Austria 6 pont 9:2, 2. Sigma Olomouc 1 pont 4:7, 3. DAC 1 pont 2:6

Középdöntő, F-csoport:

DAC - Žilina 1:4

DAC - Nitra 2:0

Táblázat: 1. Žilina 6 pont 7:1, 2. DAC 3 pont 3:4, 3. Nitra 0 pont 0:5

1.-8. helyért:

DAC - Sigma Olomouc 1:3

5.-8. helyért:

DAC - Slovan 2:0

5.-6. helyért:

DAC - FC Barcelona 0:1

(Lelkes Ernő + nk, 2010. augusztus 26.)

 

21.7.2010

MARTIN HASPRÚN, manažér úseku mládeže SFZ, o rozšírení dorasteneckej ligy

Záchrana pre Slovan

Ďalej»